Sammen mot aids

Kristentro og et sterkt engasjement for å bekjempe aids i den tredje verden har knyttet varme bånd mellom Bill Clinton og Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ønsker å redde mange liv sammen, sa ekspresidenten og statsministeren etter at de ble enige om et samarbeid mellom William J. Clinton Foundation og Norge om aids/hiv-prosjekter i Tanzania og Mosambik.

Norge har et mål om å gi opp mot 180 millioner kroner til de to landene over en femårsperiode. De to har møtt hverandre en rekke ganger, og har funnet tonen. Årsaken er gjensidig respekt for et felles engasjement for humanitære utfordringer.

- Jeg er ikke i Norge for å be om penger til stiftelsen. Alle pengene skal gå til de to landene. Jeg ber aldri regjeringer om penger til stiftelsen. Det er et globalt samarbeid som er vesentlig, sa Clinton, som har klokkertro på arbeidet for billigere aidsmedisin, så langt flere kan få hjelpen de trenger.

GODE VENNER: Bill Clinton og Kjell Magne Bondevik hadde et hjertelig møte i Oslo i går. De har knyttet humanitære og religiøse bånd.