Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammen mot Bush

Bill Clinton kom, talte og vant. John Kerry æreskjelte George W. Bush og beskyldte presidenten for å være «utrolig inkompetent».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHILADELPHIA, Pennsylvania (Dagbladet): Torget i Philadelphia var overfylt. Nærmere 60000 hadde møtt fram for å se og oppleve Bill Clinton sammen med John Kerry.

Det tok av, da hjerteopererte Bill Clinton kom på scenene sammen med John Kerry.

Selv om Kerry er umåtelig populær i Philadelphia, var det Bill Clinton som var dagens mann.

Tusen på tusen ropte Bill! Bill! Bill! Vi elsker deg!

Og president Clinton var energisk og i godt humør da han tok publikum med storm.

- Hvis ikke dette er godt for hjertet mitt? Vet ikke jeg hva som er det!

Clinton talte varmt for John Kerry og sa at han håpet å bidra til at Kerry blir USAs neste president.

- Jeg har blitt kalt «The comeback Kid». I løpet av åtte dager skal John Kerry gjøre Amerika til «comeback» landet.

image: Sammen mot Bush

Clinton hamret løs mot Bush-regimet og anklaget presidenten _ George W. Bush _ for å føre en dårlig politikk. En politikk den amerikanske middelklassen må betale regningen for.

«Utrolig inkompetent»

Mens Bill Clinton talte, sto John Kerry noen meter bak ham på podiet. Han smilte og nikket annerkjennende mens Clinton angrep Bush.

Da det var John Kerrys tur, tok han et voldsomt oppgjør med George W. Bush.

Kerry filleristet presidenten og anklaget ham for å være «utrolig inkompetent».

Det er avsløringen i New York Times, som fikk John Kerry til å angripe George W. Bush. Ifølge avisa har

380 tonn med eksplosiver forsvunnet fra et ubevoktet våpenlager i Irak.

Eksplosiver som i dag trolig er i hendene på terrorister.

- George W. Bush skryter av at han har gjort Amerika sikrere. Han har nok en gang mislyktes. Selv etter at han ble advart på forhånd, er 380 tonn med eksplosiver forsvunnet fra et våpenlager i Irak,

- Dette er en av de største tabbene som er gjort i irak. Det er en av de største tabbene Bush-administrasjonen har gjort. Den utrolige inkompetansen til presidenten og hans stab har satt soldatene våre og landet vårt i fare, fortsatte John Kerry.

- Terroristene kan bruke dette til å drepe soldatene våre, drepe amerikanere, sprenge fly og jevne bygninger med jorda, tordnet John Kerry mot George W. Bush og republikanernes politikk.

- Ikke råd til Bush

Kerry stoppet ikke med å karakterisere George W. Bush som inkompetent, men fortsatt til valgmøtes store begeistring med å skjelle ut presidenten for å være blind, sta og arrogant.

Det var åpenbart ikke tilfeldig at Kerry benyttet anledningen til å skjelle ut Bush for dårlig håndtering av krig og terror. For det er nettopp krigen i Irak og kampen mot terror som har vært Bush trumfkort i valgkampen.

- Ikke misforstå! Våre styrker er de best trente og de best ledete styrke i verden. De gjør jobben sin med ære og tapperhet. Problemet er presidenten, han gjør ikke jobben sin.

- Når president Bush ikke kan se feilene han gjør i Irak, da kan han ikke reparere dem. Hans skjebne er å gjenta feilene i Irak og andre steder. Vi har ikke råd til fire nye år med George W. Bush. Krigen i Irak er ute av kontroll. Jeg skal lykkes i Irak og bringe våre soldater hjem, lovet John Kerry.

Clinton satser

Mens John Kerry, etter en time i Philadelphia, satte kursen mot Michigan og Wisconsin, reiste Bill Clinton direkte til Florida. Der skal han drive valgkamp sammen med Al Gore.

Demokratene setter nå inn sine beste kort, i kampen for å vinne solskinnsstaten. Delstaten demokratene mener republikanerne ranet ved forrige valg.

- Dette valget er et valg mellom to sterke menn, som begge har en sterk overbevisning, men de har forskjellig politikken. Konsekvensene vil være store for denne byen, denne delstaten, vår nasjon og for verden, fortsatte Bill Clinton og ba om hjelp til å få George W. Bush ut av Det hvite hus.

- På veien til Philadelphia spurte jeg Bill, hva han og George W. Bush hadde felles. Han svarte, at om åtte dager hadde han noe felles med George W. Bush, da har begge vært presidenter, sa John Kerry til ellevill jubel.

GOD STEMNING: 60 000 hadde møtt frem for å høre de to.
FIKK DRAHJELP: John Kerry fikk drahjelp av eks-president og partifelle Bill Clinton under gårsdagens folkemøte i Philadelphia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media