Sammen mot Irak

Storbritannias statsminister Tony Blair står ved USAs president George W. Bushs side i kravet om å handle overfor Irak. Men først vil de søke bredest mulig støtte fra andre land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det sa Blair da han kom hjem etter samtalene med Bush på presidentens landsted Camp David i helgen. De to lot det imidlertid stå åpent om de vil gå videre med en militæraksjon mot Irak selv om de ikke har internasjonal støtte.

- Vi er helt bestemt på å handle. Men vi ønsker å handle på grunnlag av en bredest mulig internasjonal støtte, sa Blair.

- Jeg tror folk har vært bekymret for om vi bare skal gå på uten å diskutere med våre allierte. Men det er ikke tilfelle, understreker den britiske statsministeren videre. Irak vil fortsette å utvikle masseødeleggelsesvåpen, hevder Blair, som mener det bare er et tidsspørsmål før «faren vil eksplodere».

- I løpet av uker

Hva som skjer i løpet av de nærmeste ukene kommer til å avgjøre om det blir et militært angrep mot Irak, sier USAs visepresident Dick Cheney.

I et TV-intervju med NBC søndag understreker Cheney også hvor viktig FN-talen til president George W. Bush førstkommende torsdag er.

- Ingen bør tvile på at presidenten er fast bestemt på å ta hånd om denne trusselen og gjøre det som er nødvendig, sier Cheney.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer