Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammen mot Milosevic

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • USAs utenriksminister Madeleine Albright kom til Kosovo-forhandlingene i Rambouillet i helga iført cowboyhatt, som en annen sheriff. Hun oppførte seg deretter, og det første hun gjorde var å bestemme reglene. Albright sa hun ikke ville forlate slottet utenfor Paris før en avtale som innebærer fremmede styrker på bakken i Kosovo, var undertegnet. Den virkelige dragkampen for å tvinge serberne til å akseptere at Kosovo er tapt, og at de må akseptere utenlandske soldater i provinsen, var i gang.
  • Det er en betydelig serbisk innrømmelse når Jugoslavia nå ser ut til å akseptere den politiske delen av avtalen. Innrømmelsen innebærer at prinsippet om et utstrakt selvstyre er akseptert. Det Serbias sterke mann Slobodan Milosevic ikke vil akseptere, er at det skal være NATO-soldater i Kosovo for å sørge for at avtalen etterleves.
  • Heldigvis ser det ut til å være bred vestlig enighet om at en avtale uten store bakkestyrker vil være verdiløs, og USA er her helt klar. Gang på gang understrekes det av vestlige ledere at Slobodan Milosevic ikke er til å stole på. Den eneste løsningen for Kosovo som er troverdig, er derfor en avtale som er trædd ned over hodet på Milosevic. Det er innholdet i den brutale diplomatiske øvelsen som nå i virkeligheten foregår i Rambouillet.
  • Milosevic har fått tre ekstra dager til å akseptere de tøffe betingelsene som hele tida har ligget på bordet. Få i Rambouillet trodde i går kveld at man vil ha en avtale ved den nye tidsfristens utløp, tirsdag. Sinte utenriksministrer raste over serbisk, men også albansk, steilhet. Likevel er utfallet av konfrontasjonen mellom Milosevic og Vesten fortsatt helt åpent. Seinest fredag sa den serbiske diktatoren at han heller ville ha NATO-bomber over Serbia enn NATO-tropper i Kosovo. For Milosevic er det et valg mellom pest og kolera. En sheriff fra Washington har bestemt seg for at Milosevic denne gangen ikke slipper unna, men må velge enten pesten eller koleraen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media