Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammen om kreftvaksine

Stein Erik Hagen kaster seg inn i Bjørn Rune Gjelstens kreftvaksineselskap Ultimovacs. Sammen med Sundt-arvingene tilfører han 45 millioner til en prising på 320 millioner.

 Sammen mot kreft:  Stein Erik Hagen satser 21 millioner kroner i Bjørn Rune Gjelsten-selskapet Ultimovacs. Faksimile: Finansavisen.
Sammen mot kreft: Stein Erik Hagen satser 21 millioner kroner i Bjørn Rune Gjelsten-selskapet Ultimovacs. Faksimile: Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi mener selskapet er godt posisjonert til å lykkes med sin innovative immunterapi, sier adm. direktør Nils Selte i Stein Erik Hagen-selskapet Canica, til Finansavisen.

Ultimovacs har utviklet en terapeutisk, universell kreftvaksine som ikke er knyttet til en bestemt type kreft, men har potensial til å utløse en generell immunologisk reaksjon mot kreftceller uansett krefttype.

 Hagen og investeringsselskapet Sundt har med seg noen få assosierte investorer, men tar det alt vesentlige av emisjonen på 45 millioner kroner gjennom hver sin andel på 21 millioner kroner.

Selskapet ble priset til 320 millioner kroner før emisjonen, etter at det er investert 70 millioner i selskapet gjennom investorkapital, forskningsmidler og offentlige tilskudd, skriver Finansvisen.

Penger til dokumentasjon - Ultimovacs har et stort potensial, både med hensyn til å utvikle ny kreftbehandling til glede for pasienter og til å skape gode aksjonærverdier, sier adm. direktør Leiv Askvig i Sundt AS, som eies av barna til avdøde skipsreder Petter C. G. Sundt, Christian Gruner Sundt (37) og Else Helene Sundt (34).

- De nye eierne ser at selskapet har ambisjoner om å forbedre dagens kreftbehandling og samtidig utvikle næringsvirksomhet med stort potensial, sier Ultimovacs-sjef Øyvind Arnesen til Finansavisen.

- Resultatet av denne emisjonen er at selskapet kan fortsette arbeidet med å dokumentere effekt og sikkerhet ved bruk av UV1 til kreftbehandling, sier legger Arnesen til.

Hagen og Sundt får en eierandel på 6 prosent hver i selskapet i det emisjonen ble gjort til en prising på 320 millioner. Bjørn Rune Gjelsten er fortsatt største aksjonær sammen med Radiumhospitalets Forskningsstiftelse og Inven2.

- Pengene gjør at vi er finansiert ut 2016. Vi planlegger da en større emisjon for å finansiere en ny studie, men innholdet i den avhenger av resultatet av nåværende studie, sier Øyvind Arnesen til Finansavisen.

Flere nyheter Trekker seg fra styret i NPRO
Bygger luksus av laboratorium
Bjørn Rune Gjelsten: - De har bommet