Sammen på sorgens gate

GÕTEBORG (Dagbladet): Shilan og Hani tok i går kveld et smertelig farvel med sine venner. - Vi må bare vise våre døde kompiser at vi sørger, sier Hani, før gråten tar henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VÅRE VENNER: Shilan (foran) og Hani tullet seg inn i varme tepper og viste sine venner respekt og ære på Sorgens gate.

LYS OG VARME: Svenske ungdommer har de siste dagene valfartet til brannstedet.

FORTVILELSE: Tre svenske tenåringsjenter kryper sammen og lar tårene renne.

De unge innvandrerjentene fra Nya Lövgärdet skolan i drabantbydelen Angered, nord for Göteborg sentrum, tullet seg inn i ulltepper og tok det siste farvel med sine venner. - Fem av våre beste venner er døde, forteller Shilan (15) og Hani (14). Bare noen timer etter at brannen i festlokalet til Makedoniska föreningen var slokt, kom pårørende til Herculesgatan på Hisinge, og de første blomstene ble lagt på asfalten foran huset som har krevd 62 unge menneskeliv.

LYS OG VARME: Svenske ungdommer har de siste dagene valfartet til brannstedet.

FORTVILELSE: Tre svenske tenåringsjenter kryper sammen og lar tårene renne.

Respekt og ære

I går kveld hadde blomstene, stearinlysene og de private bildene på fortauet vokst til en æresgate på om lag 250 meter. - Dette er vår måte å vise en siste ære på. Sammen viser vi respekt, sier lille Hani. Det er nesten null grader og isende vindkast affiserer ikke de sørgende. De sitter stille og holder rundt hverandre - mange innpakket i ulltepper. Noen gråter stille, andre stirrer fortvilet i asfalten.

Sammen i sorg

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer