Sammen på tinget

Hun tar et skritt tilbake. Han tar et skritt fram. Nå er de kolleger på Stortinget.

SAMMEN: Hadia Tajik og Stefan Heggelund ankommer Stortingets avslutningsfest på Akerhus Slott i sommer
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SAMMEN: Hadia Tajik og Stefan Heggelund ankommer Stortingets avslutningsfest på Akerhus Slott i sommer Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hadja Tajik (Ap) har vært en veldig populær kulturminister i det året hun har hatt jobben. Stefan Heggelund (H) er et spesielt lyst hode i kommuniksajonsbransjen. Hun (30) hadde andreplassen på arbeiderpartiets Oslo-liste. Han (29) hadde sjetteplassen på Høyres liste. Begge ble valgt direkte inn.

Imponert og begeistret Hadja Tajik er den store kometen av sin generasjons arbeiderpartipolitikere. Hun var den yngste ministeren noen sinne da hun ble kulturminister i september i fjor. Og hun er den første muslim ved Kongens bord. Hadja Tajik er i det hele tatt først i mye. I et år har hun ledet kulturdepartementet på en måte som har imponert det politiske miljøet og begeistret kulturlivet. Hun har bidratt til å rydde opp i surret om nytt Munch-museum.

Men så har hun altså funnet seg en høyremann.

Engasjerte og oppgitt - Stefan er en mann som vil forandre verden. Vi er begge dypt engasjerte. Men vi er veldig uenige om samfunnsanalysen og løsningene, sa Hadja Tajik til Dagbladet i desember i fjor, da de to for første gang fortalte at de hadde et forhold.

Stefan Heggelund på sin side var åpenbart enig, og hadde allerede gitt opp å overtale sin partner politisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer