Sammen ville de vunnet

Den siste meningsmålingen viser at John Kerry og John Edwards i tospann ville ha vunnet presidentvalget med god margin over George W. Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Meningsmålingen viser at de to John-ene som president og visepresident ville fått 50 prosent av stemmene, mens Bush med Dick Cheney som fortsatt visepresident ville fått 42 prosent.

Det er TV-selskapet CBS som gjort målingen i løpet av de siste dagene.

Negativ hittil

Et slikt «drømmekandidatur» kan bli aktuelt temmelig raskt etter at resultatet fra kommende natts primærvalg er klart. Da vil det vise seg om det er noe poeng for John Edwards å fortsette kampen for å prøve å bli presidentkandidat. Edwards har hittil vært svært negativ til tanken om å bli visepresident. Da han ble spurt om visepresidentrollen i debatten søndag, avfeide han den med:

- Å, nei. Langt ifra.

Heller ikke John Kerry viser noen entusiasme for ideen. På spørsmål om dette svarer han:

- Nei, det virker ikke som om John Edwards er rede til å si at han vil stille opp sammen med meg.

Milepæl

Det er vel kjent at de to senatorene ikke liker hverandre spesielt godt, men presset fra partifeller som for enhver pris vil bli kvitt George W. Bush, kan komme til å bli meget sterkt på de to John-ene i ukene som kommer.

Dagens primærvalg i 10 stater er ansett som en milepæl i det politiske løpet fram mot presidentvalget 2. november i år.

Dersom John Kerry i natt innkasserer seieren i samtlige stater, kan trolig bare uforutsette hendelser eller skandaler frata ham nominasjonen som demokratenes presidentkandidat. Kerry leder stort på alle meningsmålinger. I California og i staten New York har han et forsprang på henholdsvis 60 og 64 prosent på John Edwards.

SAMMEN ER VI STERKE: John Edwards og John Kerry bli et sterkt lag, om de er villige til å jobbe sammen.