Sammenligner Blair med Hitler

Muslimsk leder med harde skyts mot statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En muslimsk geistlig uttaler at han finner likheter mellom måten de nye verdensmaktene takler islamske ekstremister og Hitlers demonisering av jødene.

Fredag lanserte Tony Blair forslaget til nytt antiterror-lovverk. Han ønsker et strengere lovverk enn i dag, med større mulighet for å utvise folk fra Storbritannia. Enhver utlending som involverer seg i kjente ekstremistiske organisasjoner, oppsøker navngitte fundamentalistiske nettsteder eller bokhandler, skal vurderes utvist. I tillegg vil Blair forby to radikale islamistiske organisasjoner, Hizb ut-Tahrir og al-Muhajiroun.

Dette liker Dr Mohammed Naseem, leder for Birmingham Central Mosque, dårlig. I et radioprogram på BBC sa han at han ser likheten mellom Blais tilnærming til de muslimske samfunnene i landet og Hitlers demonisering av jødene.

- Han (Hitler) var demokratisk valgt og gradvis skapte han et falskt vesen, jødene, og sa til tyskerne at de var en stor trussel for landet. På bakgrunn av det startet han en prosess for å eliminere jødene. Jeg ser likhetene. Alt skjer steg for steg. Dette er farlige tider, sa Dr Naseem, ifølge BBC News.

Han la til at dersom det kan bevises at utlendinger støtter terrorismen, kan tiltakene være på sin plass.

Naseem har tidligere stilt spørsmål ved om det var muslimer som stod bak bombene.

Kommentarene skal ha falt etter at terrormistenkte Yasin Hassan Omar ble arrestert i Birmingham i forbindelse med den mislykkede bombeaksjonen mot London 21. juli.

Parlamentsmedlem fra Birmingham, Khalid Mahmood ba Dr Naseem om å trekke seg fra stillingen sin etter uttalelsene, men moskélederen nektet å la seg presse ut.

- SOM HITLER: Det mener en muslimsk geistlig i Storbritannia om landets leder.
HITLER: Ga jødene skylda for nedgangstidene og forsøkte å utrydde dem.