Sammenligner Bush med Churchill

George W. Bush vil bruke 11.september for alt det er verdt i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Republikanernes landsmøte åpner i kveld, og partiet vil bruke mønstringen til å innprente velgerne at de er best rustet til å føre krig mot terror. New Yorks tidligere borgermester Rudolph Giuliani, vil minne tv-seerne om hvordan Bush ledet nasjonen etter angrepet 11. september 2001.

Forbilde

Ifølge utdrag fra talen som ble offentliggjort i går vil Giuliani blant annet si:

- Winston Churchill så Hitlers livsfarlige prosjekt mens motstanderne og store deler av pressen karakteriserte ham som en krigshissende klegg.

Videre at: - Bush ser verdens terrorisme som den ondskapen den er, og han vil fortsette å bekjempe den slik at vi amerikanere kan føles oss trygge hjemme.

Giuliani kan selv være aktuell som presidentkandidat for republikanerne i 2008.

Rolig eller lamslått?

Det har lenge vært klart at terrorangrepet mot New York vil spille en hovedrolle i republikanernes valgkamp. Visepresident Dick Cheney oppsummerte i går presidentens besøk til Ground Zero slik:

- De så en mann som var rolig midt i krisen, komfortabel med sitt ansvar og klar for å gjøre hva som helst for å beskytte folket etter angrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer