Sammenligner Bush med Churchill

George W. Bush vil bruke 11.september for alt det er verdt i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanernes landsmøte åpner i kveld, og partiet vil bruke mønstringen til å innprente velgerne at de er best rustet til å føre krig mot terror. New Yorks tidligere borgermester Rudolph Giuliani, vil minne tv-seerne om hvordan Bush ledet nasjonen etter angrepet 11. september 2001.

Forbilde

Ifølge utdrag fra talen som ble offentliggjort i går vil Giuliani blant annet si:

- Winston Churchill så Hitlers livsfarlige prosjekt mens motstanderne og store deler av pressen karakteriserte ham som en krigshissende klegg.

Videre at: - Bush ser verdens terrorisme som den ondskapen den er, og han vil fortsette å bekjempe den slik at vi amerikanere kan føles oss trygge hjemme.

Giuliani kan selv være aktuell som presidentkandidat for republikanerne i 2008.

Rolig eller lamslått?

Det har lenge vært klart at terrorangrepet mot New York vil spille en hovedrolle i republikanernes valgkamp. Visepresident Dick Cheney oppsummerte i går presidentens besøk til Ground Zero slik:

- De så en mann som var rolig midt i krisen, komfortabel med sitt ansvar og klar for å gjøre hva som helst for å beskytte folket etter angrepet.

Omtrent samtidig med Cheneys tale ble filmregissør Michael Moore hyllet av demonstrantene ute i gatene. I sin film «Fahrenheit 9/11» peker han på at da presidenten fikk beskjed om at to fly hadde krasjet inn i tvillingtårnene befant han seg på en barneskole i Florida. I sju lange minutter etter at noen hadde hvisket ham katastrofemeldingen i øret, satt han leste «My Pet Goat» med skolebarna.