Sammenligner Dagbladet med nazi-avis

Finn Graffs karikatur vekker internasjonal oppsikt, og Miryam Shoumrat går stadig lengre i ordkrigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det klart at sekretariatet til Pressens Faglige Utvalg (PFU) instiller på å avvise Israels klage på karikaturtegningen av statsminister Ehud Olmert. PFU-sekretariatet mener de negative reaksjonene mot avissiden er politiske og ikke relatert til presseetikk.

Men en eventuell kjapp og kontant avgjørelse i Israels disfavør i fagutvalget vil neppe legge en demper på diskusjonen, som for lengst har nådd utenfor Norges grenser.

- Rasende jøder i hele verden

På onsdag intervjuet BBC den israelske ambassadøren i programmet «Europe Today» om PFU-klagen hun hadde levert etter at tegningen sto på trykk. Miryam Shomrat sier i intervjuet at karikaturen er langt utenfor ytringsfrihetens rammer.

For USAs største nyhets-tv-stasjon, Fox News, rapporterte Brit Hume følgende i går: «Hvis du tvilte på at det er en reell strømning av anti-semmitisme i Europa, hør på dette: En av Norges største aviser har publisert en karikatur som sammenligner Ehud Olmer med en famøs nazistisk dødsleir-kommandør (...)».

En av Israels største aviser, Jerusalem Post, gjengir den omstridte tegningen, og forteller i et stort oppslag blant annet at Det norske Israel-senteret mot anti-semittisme har «satt i gang en kampanje for å få folk til å sende brev til den norske justisministeren for å gjøre Norge til et tryggere sted for jøder».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer