Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammenligner Levende Ord med al-Qaida

- Tore E. Hansen burde heller ta for seg kristenfundamentalistene, sier Yousuf Gilani.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I dag skriver Dagbladet.no at Aps gruppeleder i Drammen bystyre, Tore E. Hansen, frykter at muslimske fundamentalister vil fylle tomrommet hvis staten og Den norske kirken skiller lag.

- Hvis vi ikke beholder ordningen slik den er i dag kan vi risikere at muslimske fundamentalister fyller det tomrommet som kan oppstå, sa Ap-toppen til Dagbladet.no.

- Dette er for drøyt

Bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet og tidligere leder av Drammen Innvandrerråd, Yousuf Gilani, er sjokkert over Hansens påstander.

- Dette er for drøyt. Slik mistenkeliggjøring av den muslimske befolkningen i Drammen burde han holde seg for god til. Han nører opp under konflikter som er i Midtøsten og drar denne konflikten til lille Drammen, sier Gilani til Dagbladet.no

Han peker at norske muslimer flere ganger, senest under striden rundt Muhammed-tegningene, har tatt avstand fra ekstremisme og voldsbruk.

- Levende ord er kristen-Norges al-Qaida

- Ap har hatt muslimske velgere i flere tiår, da blir det for drøyt å se på norske muslimer som en potensiell fare, sier Gilani, som i stedet ønsker å rette søkelyset mot kristne trossamfunn i Norge og den trusselen han mener de utgjør.

- FOR DRØYT: - Slik mistenkeliggjøring av den muslimske befolkningen i Drammen burde man hold seg for god til, sier Bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet og tidligere leder av Drammen Innvandrerråd, Yousuf Gilani, til Dagbladet.no. Foto: JEANETTE LANDFALD
- FOR DRØYT: - Slik mistenkeliggjøring av den muslimske befolkningen i Drammen burde man hold seg for god til, sier Bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet og tidligere leder av Drammen Innvandrerråd, Yousuf Gilani, til Dagbladet.no. Foto: JEANETTE LANDFALD Vis mer

Som eksempel trekker han frem menigheten Levende Ord, som har tilholdssted utenfor Bergen, og som tidligere Frp-formann Carl I. Hagen bidro til å sette på norgeskartet med sin berømmelige Kråkenes-tale sommeren 2004.

«Vi kristne er opptatt av barn. «La de små barn komme til meg,» sa Jesus. Jeg kan ikke skjønne at Muhammed kan ha sagt det samme. Da må det være «la de små barn komme til meg slik at jeg kan utnytte dem for å islamisere verden», sa Hagen i den kontroversielle talen for to år siden.

- Dersom man frykter for hvem som skal fylle tomrommet hvis stat og kirke skiller lag, burde man heller ta for seg de kristne fundamentalistene. For eksempel Levende Ord som er den kristne versjonen av al-Qaida, sier Gilani til Dagbladet.no.

- Men hvordan kan du trekke en sammenligning av terrororganisasjonen al-Qaida og menigheten Levende Ord inn i en sak som omhandler forholdet mellom stat og kirke?

- Dette er bare for å sette saken på spissen. Jeg mener bare at hvis vi skal være bekymret for religiøse fanatikere, så burde det være Levende Ord. I måten de harsellerer over og terroriserer andre religioner er de som al-Qaida eller Taliban om du vil. De fremmer hat og fremprovoserer sånne som mulla Krekar.

-På tynn is

Talsmann for Levende Ord i Bergen har ikke stort å si til Ap-politikerens krasse utfall mot menigheten.

- For å si det sånn, er det så useriøst at det helst ikke burde kommenteres, sier Olav Rønhovde til Dagbladet.no.

image: Sammenligner Levende Ord med al-Qaida

Han tror Gilani har til gode å sette seg skikkelig inn i hva Levende Ord er og hva menigheten står for. At Ap-politikeren måtte bære nag for hva Carl I. Hagen har sagt i en gammel tale i menigheten, mener han Hagen må forsvare.

- Jeg synes Gilanis utspill avdekker visse holdninger hos ham. Han ønsker å plassere kristne grupper i bås, og si at de er slik og slik. Han er på tynn is her, sier Rønhovde.

Bør ikke blander muslimer inn

Drammenspolitikeren Gilani oppfordrer nå andre norske lokalpolitikere til å holde seg for god til å blande inn muslimer når de skal diskutere om de skal skille stat og kirke.

- Det er ikke særlig tillitsvekkende når offentlige personer kommer med slike uttalelser, sier Gilani.

Hele Norges coronakart