Sammenligner Levende Ord med al-Qaida

- Tore E. Hansen burde heller ta for seg kristenfundamentalistene, sier Yousuf Gilani.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) I dag skriver Dagbladet.no at Aps gruppeleder i Drammen bystyre, Tore E. Hansen, frykter at muslimske fundamentalister vil fylle tomrommet hvis staten og Den norske kirken skiller lag.

- Hvis vi ikke beholder ordningen slik den er i dag kan vi risikere at muslimske fundamentalister fyller det tomrommet som kan oppstå, sa Ap-toppen til Dagbladet.no.

- Dette er for drøyt

Bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet og tidligere leder av Drammen Innvandrerråd, Yousuf Gilani, er sjokkert over Hansens påstander.

- Dette er for drøyt. Slik mistenkeliggjøring av den muslimske befolkningen i Drammen burde han holde seg for god til. Han nører opp under konflikter som er i Midtøsten og drar denne konflikten til lille Drammen, sier Gilani til Dagbladet.no

Han peker at norske muslimer flere ganger, senest under striden rundt Muhammed-tegningene, har tatt avstand fra ekstremisme og voldsbruk.

- Levende ord er kristen-Norges al-Qaida

- Ap har hatt muslimske velgere i flere tiår, da blir det for drøyt å se på norske muslimer som en potensiell fare, sier Gilani, som i stedet ønsker å rette søkelyset mot kristne trossamfunn i Norge og den trusselen han mener de utgjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer