Sammenligner Listhaug nazi-sympatisør

Rødt-politiker Silje Alise Ness trekker nazi-sammenligninger til Sylvi Listhaug, og kaller Frp-toppen homofob. - Rødt tilhører en ideologi som har kostet menneskeheten millioner av menneskeliv, svarer Frp.

UT MOT SYLVI: Silje Alise Ness sammenligner Sylvi Listhaug med nazi-sympatisør og landssviker. Foto: Rødt
UT MOT SYLVI: Silje Alise Ness sammenligner Sylvi Listhaug med nazi-sympatisør og landssviker. Foto: Rødt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rødt-politiker Silje Alise Ness beskriver Sylvi Listhaug (Frp) som kristenfundamentalistisk, homofob og fremmedfiendtlig førerkvinne.

- Når det nå kan se ut som om Frp får sin kristenfundamentalistiske, homofobe, fremmedfiendtlige førerkvinne, så gjør det meg enda mer kampklar inn motvalget 2021 og inn i framtiden, sa Ness ifølge Stavanger Aftenblad.

Ness er fylkestingsrepresentant for Rødt i Møre og Romsdal.

Førerkvinnen

Boken «Førerkvinnen» omtaler Olga Bjoner, som var landsleder for NS' kvinneorganisasjon under den tyske okkupasjonen.

Ness har ikke besvart Dagbladets henvendelser lørdag kveld.

Til Stavanger Aftenblad sier hun følgende:

- Hun liker å være i front. Hun liker å stå i stormen, og i beste fall lefler hun medideologier som ofte gir assosiasjoner mot noe vi ikke ønsker i samfunnet vårt. Assosiasjonene dukker jo opp i veldig mange av hennes utspill. Nå senest hvorflyktningebarn fra Moria settes opp mot eldre og vanskeligstilte i Norge. Vi i Rødt mener hennes holdninger og hennes ytringer er farlige, rasistiske ogfremmedfiendtlige. At det eventuelt skaper reaksjoner så er det helt greit, og det er helt på sin plass, skriver hun i en SMS til avisa.

Listhaug: - En stor ære

Sylvi Listhaug blir etter alt å dømme ny Frp-leder seinere i vår. Hun ønsker ikke å kommentere saken, opplyser partiets kommunikasjonssjef Kjetil Løset lørdag.

På Facebook skriver Listhaug derimot følgende:

«Sannheten er at de som kaller seg tolerante gjerne er ekstremt intolerant overfor personer med andre meninger. Forresten er ikke dette polarisering? Siden det er de «fra den gode siden» så kan de vel tillate seg hva som helst. Sånn var det ja! Å bli utskjelt av kommunister tar jeg som en stor ære! Ideologien som står bak millioner av døde mennesker verden over. Jeg har mest problemer med å forstå at noen kan bekjenne seg til kommunismen i 2021», skriver Listhaug.

Frp raser

Innvandringspolitiske talsperson Jon Engen-Helgheim er også rasende.

- Når noen fra Rødt forsøker å trekke koblinger til totalitære og farlige ideologier, så bør man lytte, forteller han til Dagbladet.

Helgheim hevder at Rødt har «spisskompetanse på feltet» totalitære ideologier.

- Og de tilhører en ideologi som har kostet menneskeheten millioner av menneskeliv, sier Helheim videre.

- Dersom noen fra Rødt er uenig med deg, så har du sannsynligvis gjort noe veldig riktig og klokt. At krefter fra politikkens skraphaug er imot Sylvi Listhaug, lever vi veldig godt med. Vi ønsker uansett ikke å ha slike sympatisører som Bjørnar Moxnes holder seg med. Det sier det meste om partiet Rødt dersom det er dette saklighetsnivået de har tenkt å legge seg på frem mot valget, fortsetter Helgheim.

Etter valget til høsten kan Rødt bli støtteparti for Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det synes Helgheim er skremmende.

- Rødt vil sammen trekke norsk innvandringspolitikk i en totalt uansvarlig retning, sier Helgheim.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer