Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammenligner SARS med spanskesyken

-Den alvorlige lungesykdommen SARS kan bli en like dødelig sykdom som spanskesyken, som tok livet av mellom 30 og 40 millioner mennesker i perioden 1918 til 1919.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener overlege Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut SSI i Danmark.

- Hvis SARS når de fattigste og tettest befolkede delene av Asia, for eksempel India, eller Afrika kan det gå galt. Dødeligheten til SARS er 3-4 prosent, og det er ikke høyere enn flere typer influensa. Men det forutsetter at man får kompetent behandling. På steder med dårligere helsevesen vil dødeligheten stige merkbart, sier Mølbak til gratisavisen MetroXpress.

Mølbak mener at denne frykten har vært medvirkende til at Verdens helseorganisasjon WHO har frarådet reiser til rammede områder.

- Dessuten spiller det en vesentlig rolle at SARS belaster samfunnsøkonomien og helsevesenet i de hardt rammede områdene, påpeker Mølbak.

På verdensbasis har WHO registrert 3.169 tilfeller av SARS. 144 personer har dødd av sykdommen, mens 1.499 pasienter har blitt bra igjen etter behandling, ifølge organisasjonens hjemmesider.

(NTB-Ritzau)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media