FORNÆRMET:  President Mahmoud Abbas reagerer sterkt på parodiering. FOTO: EPA/NTB Scanpix.
FORNÆRMET: President Mahmoud Abbas reagerer sterkt på parodiering. FOTO: EPA/NTB Scanpix.Vis mer

Sammenlignet Abbas med fransk tv-spion

Koster palestinsk journalist ett års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En palestinsk journalist er dømt til ett års fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å ha fornærmet president Mahmoud Abbas.

Mamdouh Hamamrehs forbrytelse besto i å legge ut et bilde på Facebook der han påpekte likheten mellom Abbas og en skuespiller som spiller fransk spion i en populær TV-serie.

En domstol i Betlehem fant at han ved å gjøre dette «skadet hans eksellense presidenten ved å spre løgner, ærekrenke og baktale ham» og at han hadde publisert materiale som bidro til å spre hat, skriver Jerusalem Post.

Hamamreh, som arbeider for TV-stasjonen Al-Quds, er den andre palestinske journalisten hittil i år som er dømt for å ha fornærmet Abbas.

Abbas på Real Madrid I februar dømte en domstol i Nablus 26 år gamle Anas Said Awad til ett års fengsel, fordi han hadde lagt ut et manipulert Facebook-bilde der Abbas ble framstilt som spiller på fotballaget Real Madrid.

I fjor ble flere palestinske journalister og aktivister pågrepet av den palestinske sikkerhetstjenesten på Vestbredden, etter å ha lagt ut kritiske kommentarer og vitser om Abbas og andre palestinske ledere.

En av dem var Jamal Abu Rihan som opprettet en Facebook-kampanje under tittelen «Folket ønsker en slutt på korrupsjonen».