BREXIT-GENERAL: Boris Johnson har profilert seg som Storbritannias fremste EU-motstander. Foto: Andrew Parsons / PA via AP, File) UNITED KINGDOM OUT - NO SALES - NO ARCHIVES
BREXIT-GENERAL: Boris Johnson har profilert seg som Storbritannias fremste EU-motstander. Foto: Andrew Parsons / PA via AP, File) UNITED KINGDOM OUT - NO SALES - NO ARCHIVESVis mer

Sammenlignet sine statsministersjanser med muligheten til å bli gjenfødt som en oliven. Nå er han storfavoritt

Tidligere London-borgermester Boris Johnson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag smalt nyheten: Storbritannias innbyggere vil ut av EU.

Dette etter en avstemning der 52 prosent av befolkningen stemte for å gå ut av unionen.

Der resultatet er et stort nederlag for politikere som Jeremy Corbyn og David Cameron, som annonserte at han trekker seg som statsminister som følge av avgjørelsen, er den tidligere London-ordføreren Boris Johnson i vinden.

Ifølge nettsiden Oddschecker får du nesten ingenting igjen for å satse på at Johnson tar over for nevnte Cameron når han går av.

Leder stort i nettundersøkelse

Hvis bookmakerne har rett, så betyr Brexit-utfallet at Johnson trolig må gå tilbake på en av sine mest omtalte uttalelser.

- Mine sjanser for å bli statsminister er omtrent like store som at å finne Elvis på Mars, eller at jeg blir gjenfødt som en oliven, har den populære politikeren tidligere uttalt.

Nå ser han ut til å ha store deler av folket i ryggen, ifølge en undersøkelse på nett gjennomført av Telegraph.

Der har 43 prosent av nær 100 000 nettbrukere stemt på Johnson som Camerons mest passende etterfølger som statsminister.

Dette etter at Johnson foran den nylige EU-avstemningen profilerte seg som den kanskje mest markante talspersonen for å forlate unionen, noe som har gjort at prominente politikere som Theresa May og George Osborne nå er outsidere til å etterfølge Cameron, ifølge bookmakerne.

Særlig May blir sett på som et naturlig samlingspunkt for moderate krefter i partiet, ifølge Telegraph.

- Sammen med Gove

Avisa skriver videre at Johnson, om han går for å etterfølge Cameron, trolig vil stille sammen med Michael Gove.

Den nåværende justisministeren er, om duoen får det som de vil, forventet å innta en rolle som rikskansler i en Brexit-regjering, ifølge kilder Telegraph har vært i kontakt med.

Om Johnson stiller som kandidat, blir han trolig ingen ukontroversiell statsminister.

Han er blitt kalt «britenes Berlusconi». Liberaldemokratenes tidligere partileder, Nick Clegg, har omtalt ham som «Donald Trump med en synonymordbok».

- Har utvilsomt ambisjoner

Likevel har han vært Londons borgermester i en åtteårsperiode fram til mai i år, og ser nå ut til å være mer populær enn noensinne.

Statsviteren Nicky Travers mener at han nå har ambisjoner om å innta statsministerposten.

- Han har utvilsomt ambisjoner om å etterfølge Cameron, sier Travers som, ifølge The Star, har fulgt Boris Johnson over en lengre tid.

- Hans motstandere portretterer han som en useriøs person, men det stemmer ikke. Han mener alvor, legger Nicky Travers til.