Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingebjørg Godskesen melder seg ut av Frp

Sammenlikner Frp med regimet i Tyrkia

Etter lang tids intern konflikt melder Ingebjørg Godskesen seg ut av Fremskrittspartiet. Hun har vært medlem av partiet i 17 år.

MELDER SEG UT: Frper Ingebjørg Godskesen melder seg ut av partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MELDER SEG UT: Frper Ingebjørg Godskesen melder seg ut av partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godskesen sammenligner partiet med regimet i Tyrkia, der hun er valgobservatør for Europarådet. Det hele startet da representanten fra Aust-Agder brøt med resten av partiets stortingsgruppe og stemte mot tvangssammenslåing av kommuner i tre tilfeller, skriver VG.

Frp svarte med å ville frata henne internasjonale verv i henholdsvis Europarådet og Nordisk råd. Men da Stortinget mandag skulle stemme over førstnevnte, kom kontrabeskjeden: Det har ikke Stortinget makt til.

– Det er med tungt hjerte jeg sender inn min utmelding av Frp, med øyeblikkelig virkning, skriver hun i en lang uttalelse natt til tirsdag.

Hun skriver at det lenge har vært vanskelig for henne å være medlem av partiet på grunn av måten hun er behandlet på.

– Dette minner meg forresten om mitt arbeid som rapportør for Tyrkia. Der folk mister arbeidet sitt uten å ha gjort noe, de blir fratatt pass og papirer, og er egentlig levende døde.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik har tidligere sagt at det å frata henne vervene ikke var en straff, men «en naturlig reaksjon på et tillitsbrudd».

(NTB)

Hele Norges coronakart