Sammenlikner Israels politikk med apartheid

Israelsk gruppe bryter tabu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En israelsk menneskerettsgruppe sier rett ut at diskrimineringen av palestinerne på Vestbredden, til fordel for de jødiske bosetterne, minner stadig mer om apartheidsystemet i Sør-Afrika.

Det kommer fram i gruppa, Sammenslutningen for borgerrettigheter i Israels (ACRIs), årsrapport, som ble lagt fram i går.

- Grovt brudd

- Behandlingen av palestinerne er et grovt brudd på prinsippet om likeverd, slår ACRI fast - og bryter dermed tabuet som har eksistert i israelsk offentlighet om ikke å sammenlikne det gamle rasistiske sørafrikanske regimet med dagens israelske.

- Vi gjør dette fordi forholdene snarere blir verre enn bedre, sa organisasjonens talskvinne Melanie Takefman da rapporten ble lagt fram, skriver NTB.

Gruppa skriver videre at de jødiske bosetningene på den okkuperte Vestbredden har «skapt en situasjon med formalisert diskriminering og segregering av den palestinske befolkningen».

Kraftig signal

Rapporten kommer i forkant av det forestående 60-årsjubileet for signeringen av Menneskeretts-konvensjonen på onsdag, og er et kraftig signal om misnøyen for den offisielle linjen overfor de 2,3 millioner palestinerne på Vestbredden utenfor Jerusalem:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer