Sammenlikner Obama med Britney Spears og Paris Hilton

«Oops! He did it again.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John McCain går nye veier for å vinne velgere. I sin siste valgkampreklame sammenlikner han rivalen Obama med de kjente, men kanskje ikke så tillitvekkende kjendisene Britney Spears og Paris Hilton.

- Han er verdens største kjendis. Men er en klar for å styre? spør reklamen retorisk.

McCains stab mener reklamen er rettferdig og balansert.

- Obama er uten tvil blitt verdens største kjendis. Men vil det amerikanske folket virkelig velge den største kjendisen i verden? lurer strategileder Steve Schmidt ifølge ABC News.

Naturlig sammenlikning

Han mener sammenlikningen med Britney og Paris er naturlig.

- Vi ønsket å finne de tre største kjendisene i verden. Britney og Paris kom opp på andre- og tredjeplass, sier Schmidt.

Obamas kampanjeapparat er ikke like begeistret for blondinesammenlikningen.  Til gjengjeld er de trolig fornøyd med sitt eget fiffige tilsvar.

Sammenlikner Obama med Britney Spears og Paris Hilton

- Mens senator McCain stadig må stå til rette i mediene for strømmen av feilaktige og negative angrep, kommer det enda et slikt fra kampanjen hans. Som noen ville sagt: Oops! He did it again, kommenterer pressetalsmann Tommy Vietor.  Les også: «Han rakk å dra på treningssenteret, men avlyste besøket hos de skadde soldatene»

Obama holder ledelsen

McCains reklamefilmer ser imidlertid ikke ut til å ha slått an så langt. Barack Obama holder fortsatt en knapp ledelse på republikaneren.

Barack Obama ligger 7 prosentpoeng foran McCain, noe som er en økning fra 5 prosentpoeng, ifølge målingen til CNN onsdag.

Obama har støtte fra 51 prosent av de spurte og McCain fra 44 prosent. For en måned siden hadde Obama 50 prosent, mens 45 prosent støttet McCain, melder NTB.

Men målingen viser også at velgerne fortsatt stoler mest på McCain som øverstkommanderende for USAs væpnede styrker. 56 prosent mener han er best egnet til å bekjempe terrorisme, mens Obama her støttes av 41 prosent, 4 prosentpoeng mer enn i forrige måling.

Irak-tillit

McCain har også større tillit både når det gjelder Irak og Afghanistan. 52 prosent stoler på ham når det gjelder Irak og 53 prosent når det gjelder Afghanistan, enda Obama fikk enorm mediedekning for reisen til de to landene.

Når det gjelder økonomien derimot, som er blitt det mest sentrale temaet i valgkampen, holder Obama på sin klare ledelse over McCain. 54 prosent stoler mer på ham, mot 43 som har tillit til McCain.

Dessuten stoler 56 prosent mer på Obama når det gjelder helsetjenester, mot 39 prosent som tror på McCain.

VERDENS STØRSTE KJENDIS? Barack Obama satt i alle fall Berlin på hodet. Over 200 000 kom for å høre ham tale for en uke siden.
Høyerer skatt og mer utenlandsk olje, er den virkelige Obama, ifølge McCain. Her på besøk på et oljeutvinningsanlegg med kona Cindy.