Marjorie Taylor Greene:

Sammenlikner supermarked med holocaust: - Forferdelig

Den svært omstridte republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene har den siste tida hevdet at bruk av munnbind kan sammenliknes med hvordan jødene ble behandlet under holocaust.

I HARDT VÆR: Den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene mener påbud om munnbind likner hvordan jøder ble behandlet under holocaust. Michael Brochstein/SOPA Images/Shutterstock
I HARDT VÆR: Den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene mener påbud om munnbind likner hvordan jøder ble behandlet under holocaust. Michael Brochstein/SOPA Images/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Hittil har republikanernes leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy vært taus mens kritikken har haglet mot Greene. Nå tar han bladet fra munnen.

- Marjorie tar feil, og hennes bevisste beslutning om å sammenlikne grufullhetene under holocaust med bruk av munnbind, er forferdelig. Holocaust er den verste grusomheten som er gjennomført i historien. At dette må bli sagt i dag, er dypt bekymringsfullt, skriver McCarthy i en uttalelse.

- Diskriminering mot uvaksinerte

Greene ble allerede i februar – etter få uker som kongressrepresentant – fratatt alle komitéverv fordi hun tidligere signaliserte i sosiale medier at demokratiske politikere burde henrettes. Hun har også nære bånd til høyreekstreme, og hun har uttrykt støtte til konspirasjonsteorien QAnon. Under de store skogbrannene i California i fjor, hevdet hun at de kunne ha blitt startet av jødiske «lasere fra verdensrommet».

VURDERER Å STILLE: USAs tidligere president Donald Trump har hintet om å stille til valg igjen i presidentvalget i 2024 tidligere, men nå er han klar i sin tale. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, FOX News. Vis mer

Nylig sammenliknet Greene påbudet om å bruke munnbind inne i Kongressen med holocaust. Tirsdag morgen tvitret hun også ut en artikkel om at supermarkedkjeden Food City tillater vaksinerte ansatte å gå uten munnbind dersom de gikk med et vaksineringssymbol på navneskiltet, melder NBC News.

- Vaksinerte ansatte får et vaksinesymbol akkurat som nazistene tvang jøder til å gå med jødestjerne. Vaksinepass og munnbind skaper diskriminering mot uvaksinerte folk, som stoler på sine immunsystem mot et virus som er 99 prosent overlevbart, skriver Greene.

Litt seinere fulgte hun opp med en ny twittermelding.

- Ganske snart vil det være: «Vi ansetter bare vaksinerte folk, vis vaksinasjonspapirene dine. Vi slipper bare inn vaksinerte elever, vis vaksinasjonspapirene. Disse toalettene er bare for vaksinerte, vis vaksinasjonspapirene. Så skann strekkoden eller chipen i armen din», skriver Greene.

Fordømmer

Nå gjør McCarthy det klart at resten av republikanerne tar sterkt avstand fra Greenes språkbruk.

- Amerikanere må stå sammen for å bekjempe antisemittisme og at hvert forsøk på å forminske historien om holocaust. La meg være klart: Republikanerne i Representantenes hus fordømmer dette språket, skriver McCarthy.

INGEN FEIL: Minoritetsleder i Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, gikk rett i strupen på etterforskningen av Donald Trump. I dag stemte huset over om formaliseringen av riksrettsprosessen, en avstemning ja-siden vant. Video: AP Vis mer

Samtidig passer han på å komme med et spark til demokratene og speaker Nancy Pelosi etter oppblussingen av konflikten mellom Israel og palestinere den siste tida.

- På ei tid da det jødiske folk opplever økt vold og trusler, blir det mer antisemittisme i de demokratiske partiet, og de ignoreres fullstendig av speaker Nancy Pelosi, skriver McCarthy.

Pelosi har foreløpig ikke kommentert angrepet fra McCarthy, men hun ble tirsdag spurt om Greene burde bli straffet eller utvist fra Kongressen.

- Kommentarene er forkastelig, og de har ingen plass i landet vårt. Jeg mener hun burde slutte å snakke, sier Pelosi til journalister i Kongressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer