Sammenlikner Tybring-Gjedde med høyre-ekstrem, nederlandsk politiker

- Ser klare likhetstegn mellom Tybring-Gjedde og Geert Wilders, sier Rune Berglund Steen i Antirasitisk Senter.

REAGERER: Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter mener Christian Tybring-Gjedde forenkler grovt i sitt foredrag om Israel og islam, og bommer totalt med en oppsummering om at det bare er muslimer som mobber jøder i Norge. - Ja, selvsagt finnes det fordommer mot jøder blant muslimer. Men en undersøkelse om antisemittisme fra HL-senteret i 2012, dokumenterer at det lever sterke fordommer mot jøder blant 10 prosent av den norske majoritetsbefolkningen.Tybring-Gjedde viser en klar vilje til ensidighet og til å overse fakta, sier han. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
REAGERER: Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter mener Christian Tybring-Gjedde forenkler grovt i sitt foredrag om Israel og islam, og bommer totalt med en oppsummering om at det bare er muslimer som mobber jøder i Norge. - Ja, selvsagt finnes det fordommer mot jøder blant muslimer. Men en undersøkelse om antisemittisme fra HL-senteret i 2012, dokumenterer at det lever sterke fordommer mot jøder blant 10 prosent av den norske majoritetsbefolkningen.Tybring-Gjedde viser en klar vilje til ensidighet og til å overse fakta, sier han. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg ser klare likhetstegn med Geert Wilders, når Christian Tybring-Gjedde tegner skremmebilder av Norge 20-30 år fram i tid, og setter det inn i et forsvarsperspektiv der han snakker om forsvarslinjer.

Det sier Rune Berglund Steen, leder av Antirasistisk Senter, til Dagbladet.

Sammenligningen med den høyreekstreme, nederlanske partilederen kommer etter at Dagbladet i går kveld omtalte et foredrag Tybring-Gjedde, som representant for Oslo Frp, holdt for regjeringspartiets lokallag i Sarpsborg.

Under Israel-seminaret i Sarpsborg Frp mandag denne uka, hyllet Tybring-Gjedde - som også er partiets forsvarspolitiske talsmann - Israel for det han forstår som landets tøffe linje overfor islam.

- Vi begrenser stadig vekk friheten for å tilrettelegge for islam, også i Norge. Og det er også noe Israel opplever, men som Israel er mye tøffere til å avgjøre. De sier: «Hit, men ikke lenger. Hit, men ikke lenger. Vi skal ha Israel som en jødisk stat, som en israelsk stat, men vi skal ha sikre grenser», sa han.

- Hvor er Norge om 20-30 år? Er det noen som tenker den tanken i det hele tatt? Om 20-30 år? Ja, de aller fleste av oss er i live om 20-30 år. Hvordan ser Norge ut da? Har vi noe forsvarsmur mot dette vi ser som kommer inn over landet vårt? Nei. Vi har ikke det, sa Tybring-Gjedde foran omlag 80 tilhørere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer