Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammenliknes med Jesus

Natt til torsdag ble president Donald Trump sammenliknet med Jesus. Det vekker oppsikt.

VEKKER OPPSIKT: Natt til torsdag ble Trump sammenliknet med Jesus. Det vekker oppsikt. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Natt til torsdag ble Trump sammenliknet med Jesus. Det vekker oppsikt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Natt til torsdag vedtok Representantenes hus at president Donald Trump skal stilles for riksrett. Før avstemningen diskuterte representantene de to tiltalepunktene mot Trump.

Trump er tiltalt for misbruk av sin stilling, og for å ha forhindret Kongressens gransking ved å nekte å samarbeide, nekte sine medarbeidere å vitne og holde tilbake dokumenter.

GIKK HARDT UT: Donald Trump møtte pressen på Det ovale kontor fredag. Der gikk han hardt ut mot riksretts-prosessen mot ham. Video: CNN Vis mer

Sammenlikning

Republikaneren Barry Loudermilk utnyttet sin taletid til å uttrykke at Jesus hadde bedre rettssikkerhet enn Trump.

- Før dere deltar i denne historiske avstemningen, vil jeg at dere skal huske dette: Da Jesus ble utsatt for falske anklager om forræderi, ga Pontius Pilatus ham muligheten til å møte sine anklagere.

- Under den kvasirettssaken ga Pontius Pilatus flere rettigheter til Jesus, enn hva Demokratene har gitt til presidenten i denne prosessen.

Seinere ble en av Trumps fremste rådgivere, Kellyanne Conway, spurt om hun er enig med Loudermilk. Conway svarte at selv om hun mener at Trump har blitt urettferdig behandlet, så liker hun ikke de mange sammenlikningene med Jesus.

MAKTMISBRUK: Disse punktene vil demokratene tiltale Trump for. Video: CNN. Vis mer

Vekker oppsikt

Sammenlikningen vekker oppsikt på Twitter.

- Helt ærlig: Republikanerne er klin gæren, skriver den britiske forfatteren Greg Hogben.

- Nå sammenlikner de faktisk Trump med Jesus. Det eneste Donald Trump har til felles med Jesus, er at de begge omsvermet seg med horer og benyttet seg av skyggeforfattere, skriver skuespiller og komiker John Fugelsang.

- Republikanerne sprer med viten og vilje feilinformasjon, fremmer russisk propaganda og våger seg å sammenlikne Donald Trump med Jesus - alt for å dekke over for hans åpenbare forbrytelser. Dette er mer enn motbydelig, skriver forfatter og politisk kommentator Jared Yates Sexton.

RIKSRETT: President Donald Trump fikk beskjeden om at han skal stilles for riksrett samtidig som han talte under et valgmøte i Michigan.Video: CNN Vis mer

Pearl Harbor

Loudermilk var imidlertid ikke den eneste sammenlikningen som vakte oppsikt. Republikaneren Mike Kelly valgte nemlig å sammenlikne avstemningen med Pearl Harbor.

- Den 7. desember 1941 ble en forferdelig handling utført i USA. En handling som president Roosevelt omtalte som «en dato som vil leve i skjensel». I dag, den 18. desember 2019 er også en dato som vil leve i skjensel, sa Kelly.

Også Donald Trump har vært aktiv på Twitter i forbindelse med avstemningen i Representantenes hus.

«Så grusomme løgner av den radikale venstresiden, demokratene som ikke gjør noe. Dette er et angrep på Amerika, et angrep på det republikanske partiet», skriver Trump med store bokstaver på Twitter.