TOK TIL TÅRENE: Johnny Small har sittet fengslet i 27 år. Denne uka startet nye høringer i retten. Foto: Mike Spencer /AP
TOK TIL TÅRENE: Johnny Small har sittet fengslet i 27 år. Denne uka startet nye høringer i retten. Foto: Mike Spencer /APVis mer

Sammenliknes med «Making a Murderer»: Som 16-åring ble Johnny fengslet for drap - nå innrømmer barndomsvennen at han løy

Hevder han ble truet til å vitne. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1989 ble Johnny Small dømt til livstid for å ha drept en 32 år gammel kvinne.

16 år gammel ble han sendt i fengsel etter at en bardomsvenn vitnet mot ham i rettssaken.

Washington Post skriver at barndomsvennen var hovedvitne i saken. I 2012 kontaktet mannen et juridisk senter i North Carolina, som kjemper for rettferdighet for mennesker som har blitt uskyldig dømt.

Sammenlikner saken med «Making a Murderer»

Han skal ha innrømmet at vitneutsagnet han ga i retten var løgn og at han ikke trodde at Johnny Small faktisk hadde drept noen.

Det satte i gang en større prosess som denne uka resulterte i nye høringer i den 27 år gamle saken.

Den amerikanske TV-kanalen WWAY skriver at en av advokatene sammenliknet saken med «Making a Murderer», som denne vinteren engasjerte TV-seere verden over.

Mener han ble truet av etterforsker

I retten i går skal Small ha forklart at han flere ganger har forsøkt å jobbe for prøveløslatelse, men at han etter hvert ga opp alt håp.

Barndomsvennen som vitnet mot Johnny Small for 27 år siden skal selv ha forklart at det var en etterforsker som truet ham med dødsstraff dersom han ikke vitnet.

Han skal videre ha sagt at han selv bare var 19 år og fryktet for sitt eget liv på grunn av truslene, ifølge WWAY.

Det var en klassekamerat av Small som først hevdet å ha sett ham i samme område som offeret, noe som videre ledet til avhør med barndomsvennen, skriver Washington Post.

Han skal først ha uttalt at han ikke visste noe om drapet.

I ettertid endret han imidlertid uttalelsen og forklarte at det var han som kjørte Johnny Small til drapsstedet.

Siden rettssaken starta i 1988 har Small selv sagt at han er uskyldig.