USA

Sammenliknes med skrekkfilm

Millioner av store edderkopper har formert seg i den amerikanske delstaten Georgia.

SPRER SEG: Den store Joro-edderkoppen, som hører hjemme i Øst-Asia, sprer seg blant annet i Johns Creek, Georgia. Foto: Alex Sanz/ AP Photo/ NTB
SPRER SEG: Den store Joro-edderkoppen, som hører hjemme i Øst-Asia, sprer seg blant annet i Johns Creek, Georgia. Foto: Alex Sanz/ AP Photo/ NTB Vis mer
Publisert

Edderkopper på nærmere åtte centimeter i diameter har formert seg i den amerikanske delstaten Georgia.

Situasjonen gjør innbyggerne nervøse, og har ført til mange innlegg på sosiale medier. Det skriver Sky News.

Joro-edderkoppen, som hører hjemme i Øst-Asia, spinner store hjulformede spindelvev som kan bli opptil tre meter lange.

Will Hudson, entomolog (insektekspert, red.anm.) ved Universitet i Georgia, anslår at han har drept flere enn 300 av de åttebeinte skapningene.

Som en skrekkfilm

- Spindelvevene er noe skikkelig rot. Ingen ønsker å gå ut av døra på morgenen og få spindelvev i hele ansiktet, sier Hudson.

Den åttebeinte krabaten har spunnet sitt tykke og lange spindelvev på kraftledninger, verandaer og grønnsakshager over hele Nord-Georgia i år, ifølge CBS.

Hudson sier at hagen hans er helt ubrukelig og at spindelvevene får området til å se skummelt ut.

- Det er som en scene fra «Arachnophobia» (amerikansk skrekkomedie fra 1990, red.anm.)

STORE SPINDELVEV: Joro-edderkoppen spinner store spindelvev i hagene til innbyggere i den nordlige delen av den amerikanske delstaten Georgia. Foto: Alex Sanz/ AP/ NTB.
STORE SPINDELVEV: Joro-edderkoppen spinner store spindelvev i hagene til innbyggere i den nordlige delen av den amerikanske delstaten Georgia. Foto: Alex Sanz/ AP/ NTB. Vis mer

Den første Joro-edderkoppen ble identifisert i Georgia i 2014. Siden har den også blitt funnet i South Carolina. Hudson tror at edderkoppene vil fortsette å spre seg sør i USA.

Kan skyldes nedbørsmengden

Joro-edderkoppen hører til i Japan, Kina, Korea og Taiwan, og er ikke en trussel mot mennesker. Den biter bare om den føler seg truet, forteller entomologen.

Det er ikke klart hvorfor det har vært en bestandsøkning i år, men det kan ha sammenheng med nedbørsmengden, ifølge eksperter.

- Vi ser naturlige endringer i populasjonen til flere forskjellige arter som kan knyttes til lokale værforhold, spesielt små endringer i nedbør, sier Paula Cushing, araknolog ved Natur- og forskningsmuseet i Denver, til CBS.

Nancy Hinkle, entomolog ved Universitet i Georgia sier at Joro-edderkoppen hjelper til med å holde mygg- og fluebestanden nede.

- Dette er fantastisk. Dette er spennende. Edderkoppene er våre venner, sier Hinkle til CBS.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer