Sammenstøt i Makedonias hovedstad

Politiet i Makedonia skjøt tåregass og sjokkgranater mot rundt 2.000 demonstranter.

MAKEDONIA: En demonstrant pågripes av politiet under sammenstøt i Makedonias hovedstad Skopje fredag. En rekke personer skal ha blitt skadd. Foto: Reuters / NTB scanpix
MAKEDONIA: En demonstrant pågripes av politiet under sammenstøt i Makedonias hovedstad Skopje fredag. En rekke personer skal ha blitt skadd. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En rekke personer ble såret under kampene i sentrum av hovedstaden Skopje, rapporterer nyhetsbyrået Reuters.

Demonstrantene skal ha protestert mot en drapsdom mot etniske albanere.

Demonstrantene, som kastet stein mot politiet, protesterte mot livstidsdommene som er avlagt etter at fem makedonske fiskere ble drept ved en innsjø i nærheten av Skopje i 2012.

«Politisk motivert» Seks etniske albanere ble tiltalt for terrorisme og forsøk på å destabilisere staten. De tiltalte blir av makedonske myndigheter omtalt som «islamister». Rettssaken mot de seks varte i 18 måneder.

Forsvarerne i saken mener det ikke fantes bevis for anklagene, og arrangørene av fredagens protester hadde via sosiale medier bedt albanere om å demonstrere mot det de kaller «politisk motiverte rettssaker».

Demonstrantene bar på albanske flagg og bannere med påskriften «vi er ikke terrorister» og «vi vil ha rettferdighet».

Splittelser Etniske albanere utgjør rundt en firedel av befolkningen på 2 millioner i den tidligere jugoslaviske republikken. Makedonia sliter fortsatt med dype etniske splittelser, 13 år etter at landet var nær å bli kastet ut i en borgerkrig som følge av kamper mellom regjeringsstyrker og albanske militser.

Militsene la ned våpnene i 2001 etter løfter om styrkede rettigheter og bedre politisk representasjon. Integreringen har imidlertid skjedd sakte.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer