Sammenstøt i Midtøsten før fredsmøte

Israelske soldater har drept fire palestinere og arrestert fire andre i en aksjon i byen Ramallah på Vestbredden. Operasjonen kom få timer før et planlagt israelsk-egyptisk toppmøte om fredsprosessen i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israelske soldater har drept fire palestinere og arrestert fire andre i en aksjon i byen Ramallah på Vestbredden. Operasjonen kom få timer før et planlagt israelsk-egyptisk toppmøte om fredsprosessen i Midtøsten.

Tunge røykskyer hang tidlig torsdag kveld over Ramallah, etter at israelerne hadde satt i verk en av sine sjeldne operasjoner i dette området tidligere samme dag. Stridsvogner og bulldosere rullet inn i byen og feide parkerte biler til side.

- Dette var en rutinemessig operasjon med sikte på å foreta en del arrestasjoner, sa en ikke navngitt talskvinne for den israelske hæren. Aksjonen skjedde mens Israels statsminister Ehud Olmert forberedte seg på fredssamtaler med Egypts president Hosni Mubarak.

De to skulle etter planen møtes i den egyptiske byen Sharm el-Sheikh ved Rødehavet. Mubarak og Olmert skulle ifølge diplomater blant annet drøfte støtte til palestinernes president Mahmoud Abbas i hans strid med det islamistiske regjeringspartiet Hamas.

Samtidig med toppmøtet i Sharm el-Sheikh kom det melding om at en ny Midtøstenkonferanse skal arrangeres i Madrid neste uke. Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) er bedt om å være tilrettelegger, og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal etter planen holde åpningsinnlegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer