Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammenstøt i Sør-Korea

Sørkoreansk opprørspoliti stormet universitetet i Seoul i dag for å arrestere streikende arbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Razziaen startet etter at det ble mørkt, etter at hundrevis av politifolk rev ned en barrikade som var bygd rundt universitetsområdet. Arbeideraktivistene og radikale studenter svarte med å sette fyr på barrikadene, men de greide ikke å hindre politiet i å ta seg inn i teltleiren som 4500 streikende arbeidere har satt opp på universitetsområdet.

Tidligere i dag sloss politiet mot streikende arbeidere og radikale studenter i sentrum av Seoul, mens fagforeningsledere krevde at regjeringen setter ned farten på den økonomiske restruktureringen.

Uroen brøt ut da hundrevis av politifolk med køller brøt opp en demonstrasjon av studenter og arbeideraktivister foran den katolske kirken Myongdong i sentrum av Seoul.

Demonstrantene svarte med å kaste steiner på politiet før de trakk seg inn i kirken, der fagforeningsledere har gjemt seg for å unngå å bli arrestert.

Det var den verste uroen siden streikene startet for en uke siden, da t-baneansatte la ned arbeidet i protest mot oppsigelser. Siden har streikene spredt seg til 19 andre statlige selskaper.

Regjeringen advarte arbeiderne om at streikeuro vil skremme bort utenlandske investorer som landet trenger for å komme gjennom den dype økonomiske krisen. Den lovte å fortsette det økonomiske reformprogrammet.

Men den militante faglige landsorganisasjonen KCTU truet med mer streiker om regjeringen bruker makt mot arbeiderne som krever en stans i reformprogrammet, som har resultert i masseoppsigelser i både privat og offentlig virksomhet i Sør-Korea.

En talsmann sa at 42 000 arbeidere i det statlige telekommunikasjonsselskapet Korea Telecom sto klar til å streike, og at 170 000 metallarbeidere kunne innlede streik tirsdag.

(NTB-AFP)