PEPPERSPRAYET: Flere måtte få behandling etter at vaktene ved et museum svarte med pepperspray, da en gruppe demonstranter forsøkte å ta seg inn i museet som en del av Occupy DC-protestene lørdag. Én ble pågrepet av politiet. Foto: Jose Luis Magana/AP Photo
PEPPERSPRAYET: Flere måtte få behandling etter at vaktene ved et museum svarte med pepperspray, da en gruppe demonstranter forsøkte å ta seg inn i museet som en del av Occupy DC-protestene lørdag. Én ble pågrepet av politiet. Foto: Jose Luis Magana/AP Photo Vis mer

Sammenstøt i Washington

Vakter brukte pepperspray på demonstrantene da en gruppe forsøkte å ta seg inn i et museum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Minst én person ble pågrepet da demonstranter støtte sammen med vakter ved et museum i Washington lørdag.

En gruppe demonstranter forsøkte å ta seg inn i Smithsonian's National Air and Space Museum, men fikk beskjed om at de ikke fikk ta med seg bannere inn.

En av museumsvaktene sprayet inntrengerne med pepperspray, og politiet ble tilkalt. Minst én person ble pågrepet, ifølge museet.

Det skal ha vært flere hundre demonstranter i området da hendelsen fant sted, skriver NTB.

Protesterer i 45 byer På vei inn i sin fjerde uke protesterer demonstrantene mot den økonomiske situasjonen i USA. De er ikke fornøyd med redningsforslagene politikerene har kommet med.

Samtidig melder msnbc news at protestene har spredd seg til 45 byer, fra San Francisco på vestkysten til Chicago i øst.

Det som begynte med et titalls studenters protester for tre uker siden, er i ferd med å få fotfeste på tvers av USA.

Vil innta tusen byer Mer enn 1000 demonstranter marsjerte gjennom gatene i New York lørdag, med utgangspunkt i Zuccotti Park, der protestene først startet 17. september.

De ropte ut: «Vi er de 99 prosentene», som er bevegelsens slagord, tatt ut fra en lenger sammenheng: «Vi er de 99 prosentene som ikke lenger aksepterer grådigheten og korrupsjonen til den ene prosenten».

- Jeg liker hvordan dette sprer seg. Det er smart å aksjonere på flere steder i byen. Forhåpentligvis er dette bare starten, og jeg håper folk vil fortsette å møte opp og ta tilbake offentligheten, sier Marika Kandelaki (31) til New York Times.

- Vi vil være i tusen byer i dette landet i enden av denne måneden - hundrevis av byer i andre land, skriver Occupy Wall Street-bevegelsen på sine hjemmesider, ifølge abc news.

OKKUPERER WALL STREET: Demonstrantenes klager retter seg hovedsaklig mot Wall Street, men budskapet er langt fra enrettet. I de forskjellige byene protesteres det blant annet mot tafatte politikere, bankenes redningspakker og den høye arbeidsledigheten. Foto: Emmanuel Dunand/AFP PHOTO
OKKUPERER WALL STREET: Demonstrantenes klager retter seg hovedsaklig mot Wall Street, men budskapet er langt fra enrettet. I de forskjellige byene protesteres det blant annet mot tafatte politikere, bankenes redningspakker og den høye arbeidsledigheten. Foto: Emmanuel Dunand/AFP PHOTO Vis mer

Så langt har få tatt til motmæle, selv om borgermesteren i New York, Michael R. Bloomberg, etter lørdagens protester kritiserte demonstrantene i sitt ukentlige radioprogram:

- De forsøker å ødelegge for arbeiderne i denne byen. Lønna deres betales av skattene fra de samme folkene de forsøker å bakvaske, sa Bloomberg, og referete til fagforeningene i offentlig sektor som har tatt del i protestene. 

Rekordlav tillit til Wall Street Samtidig har tilliten til Wall Street nådd et bunnpunkt. Amerikanernes syn på det som kanskje er verdens viktigste finanssentrum, har ikke vært så negativt på 40 år, ifølge CNN.

Protesten ble opprinnelig startet av den canadiske aktivistgruppen Adbusters, som fant inspirasjon i det pågående opprøret i den arabiske verden.

Potestene fikk for alvor oppmerksomhet etter at mer enn 700 ble arrestert da de forsøkte å marsjere over Brooklyn Bridge 1. oktober.

TAR TIL GATENE: Demonstranter marsjerer gjennom gatene i den amerikanske hovedstaden Washington lørdag. I New York samlet var over 1000 personer ute som ledd av Occupy Wall Street-bevegelsen. Foto: Jose Luis Magana/AP Photo
TAR TIL GATENE: Demonstranter marsjerer gjennom gatene i den amerikanske hovedstaden Washington lørdag. I New York samlet var over 1000 personer ute som ledd av Occupy Wall Street-bevegelsen. Foto: Jose Luis Magana/AP Photo Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer