Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammenstøt med politiet i Sierra Leone

Politi i Sierra Leone støtte tirsdag sammen med sine beboere i et tett befolket nabolag i Freetown som klager over at liket av en person som trolig døde av ebola, ikke blir hentet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsstyrkene brukte tåregass og skjøt med automatgevær for å spre menneskemengden som hadde bygd barrikader i gatene i Aberdeen-nabolaget.

Beboerne i Aberdeen sier at liket av en ung kvinne som de mener døde av ebola, er blitt liggende urørt i gata i to dager. En Reuters-video viser liket, og også en tydelig syk kvinne som sitter i gata 100 meter bortenfor.

Ved siden av Liberia og Guinea er Sierra Leone hardt rammet av ebolaepidemien i Vest-Afrika som hittil har kostet minst 4.500 mennesker livet.

Helsesystemene i de tre landene er ikke tilstrekkelig utbygd til å takle krisen. Pasienter dør på gata, og det er stor mangel på sykebiler, medisinsk personell, sykehussenger og grunnleggende medisiner.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!