DEMONSTRANTER: Det ble sammenstøt mellom demonstranter og politi på Times Square i New York i natt norsk tid. Foto: AP/David Karp/Scanpix
DEMONSTRANTER: Det ble sammenstøt mellom demonstranter og politi på Times Square i New York i natt norsk tid. Foto: AP/David Karp/ScanpixVis mer

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i New York

Over 70 mennesker ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusenvis av mennesker deltok i en stort sett fredelig markering der vreden var rettet mot politikere og finanselite som ifølge demonstrantene må ta skylden for den økonomiske krisen.

42 demonstranter ble ført bort i håndjern etter å ha nektet å etterkomme politiets ordre om å fjerne seg fra en sidegate, mens andre ble pågrepet etter å ha forsøkt å flytte politiets sperringer.

24 demonstranter ble også pågrepet i en av Citibanks filialer da de troppet opp for å si opp sine kontoer. Da de nektet å etterkomme banksjefens oppfordring om å forlate lokalet ble de hentet av politiet.

Også i en rekke andre byer verden over var det demonstrasjoner og sammenstøt lørdag, som på forhånd var døpt «vredens dag».

I Italia samlet arrangørene titusenvis av mennesker med ett budskap: «Vi kommer ikke til å betale for krisen».

Men demonstrantenes budskap ble skjøvet i bakgrunnen da en gruppe på flere hundre maskerte aktivister gikk løs på forretninger og banker, knuste ruter og satte fyr på biler og en bygning i tilknytning til forsvarsdepartementet.

Også i europeiske hovedsteder som Berlin, Paris, Madrid og Aten møtte demonstranter opp for å protestere mot krisen som har gjort millioner arbeidsløse.

(NTB)