Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammenstøt mellom syriske og USA-støttede styrker

Syriske soldater og USA-støttede SDF-krigere havnet i et sjeldent sammenstøt øst i landet søndag. Seks SDF-krigere ble drept, ifølge eksilgruppa SOHR.

Foto: LOUAI BESHARA/AFP/NTB Scanpix
Foto: LOUAI BESHARA/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen fra den London-baserte eksilgruppa kom samtidig som Syrias statlige nyhetsbyrå SANA skrev at den syriske hæren hadde vunnet kontroll over fire landsbyer fra USA-støttede SDF i provinsen Deir al-Zor.

Store deler av Deir al-Zor-provinsen har vært under ekstremistgruppa IS' kontroll, men i løpet av det siste året har styrker fra det syriske regimet gjenvunnet kontroll over mesteparten av området vest for elva Eufrat, mens SDF har tatt områder øst for elva.

Ifølge AP er det svært sjeldent at syriske soldater krysser Eufrat mot øst.

Den 7. februar angrep styrker som støtter det syriske regimet, SDF-stillinger øst for elva, noe som utløste et voldsomt motangrep bestående av blant annet amerikanskledede luftangrep. Ulike kilder har oppgitt at 100–200 personer ble drept, deriblant mange leiesoldater fra Russland og andre tidligere Sovjet-republikker. Dette er ikke bekreftet av russiske myndigheter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media