Sammenstøt mellom tamiler og opprørspoliti i Oslo

Svært ampert da Sri Lanka-aktivister lagde spontan demonstrasjon i sentrum.

PÅGREPET: Enkelte av de mest aktive demonstrantene måtte finne seg i å bli tatt med bort av politiet.  Foto: HÅKON EIKESDAL
PÅGREPET: Enkelte av de mest aktive demonstrantene måtte finne seg i å bli tatt med bort av politiet. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Oslo-politiet hadde i kveld sin fulle hyre med å holde styr på flere hundre demonstranter som forsøkte å sperre tett trafikkerte gater flere steder i sentrum.

Demonstrantene ropte slagord til støtte for tamilene på Sri Lanka og beveget seg stadig til ulike kryss - der de gjerne satte seg ned for å hindre trafikkens gang.

Skadd18-årige Gowtham fikk lettere skader under tumultene.

- Jeg prøvde å ta bort aggressive demonstranter, og snakket med politiledelsen da folk plutselig begynte å dytte på hverandre. Jeg følte et slag i bakhodet - trolig var det en politimann som kom borti meg med tåregassbeholderen han hadde på ryggen, sier Gowtham til Dagbladet.

18-åringen forteller at demonstrasjonen var en spontan reaksjon mot konflikten mellom singalesere og tamiler på Sri Lanka, og at aksjonen ble kunngjort hovedsakelig via mobiltelefon.- Tamiler er blitt angrepet i det som skulle være den sikre sonen på øya. Bare i dag er flere tusen blitt drept, regjeringssoldatene bruker kjemiske våpen, hevder den unge mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer