Sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem

Idet Israel går inn i et nytt år: 5776.

BRÅK:  Ved inngangen til det nye jødiske året 5776, har palestinsk ungdom og israelsk politi braket sammen. Nå ber dansk-norsk-israaelske rabbiner, Michael Melchior, sine jødiske medborgere om å gå inn i seg sjøl, og se på palestinere som mennesker. Foto: Abir Sultan / Epa / Scanpix
BRÅK: Ved inngangen til det nye jødiske året 5776, har palestinsk ungdom og israelsk politi braket sammen. Nå ber dansk-norsk-israaelske rabbiner, Michael Melchior, sine jødiske medborgere om å gå inn i seg sjøl, og se på palestinere som mennesker. Foto: Abir Sultan / Epa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med at jødiske israelere nå feirer inngangen til et nytt år, Rosh Hashana, har israelsk politi og palestinere vært i kraftige sammenstøt ved muslimenes tredje helligste moské, al-Aqsa-moskeen i Jerusalem.

Israelsk politi sier at de jaktet på palestinske mistenkte som hadde barrikadert seg inne på moské-området, som ligger like ovenfor Klagemuren i Jerusalem, melder Ynet.

Svært spent Sammenstøtene startet idet politiet kom inn på moskéområdet. Da kastet palestinerne steiner og fyrverkeri mot politiet.

Ifølge israelsk politi var dagens operasjon et forsøk på å forhindre sammenstøt, melder Micky Rosenfeld ifølge BBC.

Lignende sammenstøt på Jerusalems aller helligste religiøse område fant også sted i slutten av juli måned, og stemningen i Jerusalem er ifølge flere medier svært spent.

Melchior: Angår oss alle Den dansk-norsk-israelske rabbineren Michael Melchior har latt seg intervjue av Jerusalem Post i forbindelse med overgangen til et nytt jødisk år: År 5776. Her oppfordrer han alle om å skape et annerledes jødisk samfunn, som finner tilbake til de jødiske verdiene. Det er spesielt det grufulle drapet på den palestinske Dawabsha-familien tidligere i år, begått av ekstremistiske jøder, som bekymrer Melchior.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer