RASER: Sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker har brutt ut ved USAs ambassade i Libanons hovedstad Beirut. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB Scanpix
RASER: Sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker har brutt ut ved USAs ambassade i Libanons hovedstad Beirut. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB ScanpixVis mer

Sammenstøt ved USAs ambassade i Libanon

Sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker har brutt ut ved USAs ambassade i Libanons hovedstad Beirut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har brutt ut til dels voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker ved USAs ambassade i Libanons hovedstad Beirut. Det melder nyhetsbyrået Reuters søndag.

Ifølge nyhetsbyrået kaster demonstranter stein, mens libanesiske sikkerhetsstyrker har tatt i bruk tåregass og vannkanoner for å stoppe demonstrantene.

I Palestina har flere palestinere blitt drept i sammenstøt med israelske soldater. Flere av demonstrantene i Beirut vifter ifølge Reuters med palestinske flagg.

Donald Trumps beslutning om å erklære Jerusalem som Israels hovedstad, samtidig som han sa at han vil gå videre med planene om å flytte USAs ambassade til den hellige byen, har vekket sinne og forargelse. Kanskje spesielt i muslimske land.

Byen er hellig for både kristne, muslimer og jøder og har vært et stridstema mellom folkegrupper i tusener av år.

Israel har okkupert og annektert Øst-Jerusalem, noe FNs sikkerhetsråd har slått fast er ulovlig. Reaksjonene på Trumps kunngjøring er derfor som ventet kraftige fra hele verden.

Søndag kom også meldinger om at så mange som 10 000 mennesker demonstrerte ved USAs ambassade i Indonesia i protest mot Trumps kontroversielle beslutning.

Demonstrantene hadde bannere hvor det blant annet sto «frihet for Jerusalem og palestinerne», ifølge nyhetsbyrået AP.

Protesten i hovedstaden Jakarta var organisert av et islamistisk politisk parti. Tidligere har også Indonesias president, Joko «Jokowi» Widodo fordømt president Donald Trumps Jerusalem-beslutning.

Etter at Trump kom med sin erklæring onsdag, har det vært protester mot USA og Israel i en lang rekke muslimske land. Indonesia, som har over 260 millioner innbyggere, er verdens mest folkerike land med hovedsakelig muslimsk befolkning.

SKRYTEVIDEO: Trump la selv ut denne videoen på Twitter, hvor han håner de tre foregående presidentene for å ikke ha levert på sine valgløfter om Jerusalem. Vis mer