Sammenstøt ved USAs ambassade i Libanon

Sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker har brutt ut ved USAs ambassade i Libanons hovedstad Beirut.

RASER: Sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker har brutt ut ved USAs ambassade i Libanons hovedstad Beirut. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB Scanpix
RASER: Sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker har brutt ut ved USAs ambassade i Libanons hovedstad Beirut. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har brutt ut til dels voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker ved USAs ambassade i Libanons hovedstad Beirut. Det melder nyhetsbyrået Reuters søndag.

Ifølge nyhetsbyrået kaster demonstranter stein, mens libanesiske sikkerhetsstyrker har tatt i bruk tåregass og vannkanoner for å stoppe demonstrantene.

I Palestina har flere palestinere blitt drept i sammenstøt med israelske soldater. Flere av demonstrantene i Beirut vifter ifølge Reuters med palestinske flagg.

Donald Trumps beslutning om å erklære Jerusalem som Israels hovedstad, samtidig som han sa at han vil gå videre med planene om å flytte USAs ambassade til den hellige byen, har vekket sinne og forargelse. Kanskje spesielt i muslimske land.

Byen er hellig for både kristne, muslimer og jøder og har vært et stridstema mellom folkegrupper i tusener av år.

Israel har okkupert og annektert Øst-Jerusalem, noe FNs sikkerhetsråd har slått fast er ulovlig. Reaksjonene på Trumps kunngjøring er derfor som ventet kraftige fra hele verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer