Samoa hopper en dag fram

Skal styrke øygruppens økonomi.

BYTTER SIDE: Samoa skal hoppe fra østsiden til vestsiden av datolinjen. Bildet er fra en kvartfinalekamp mellom Australia og Samoa tidligere i år. Foto:Scanpix/AFP PHOTO/Greg Wood
BYTTER SIDE: Samoa skal hoppe fra østsiden til vestsiden av datolinjen. Bildet er fra en kvartfinalekamp mellom Australia og Samoa tidligere i år. Foto:Scanpix/AFP PHOTO/Greg Wood Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samoa skal ved årsskifte bytte fra østsiden til vestsiden av daolinjen, for å gjøre det lettere å gjøre forretninger med Australia og New Zealand.

I dag er Samoa 21 timer bak Sydney, fra 29. desember vil de være tre timer foran.

- Mister to arbeidsdager - Når vi handler med New Zealand og Australia, så mister vi to arbeidsdager i uken. Når det er fredag her, er det lørdag på New Zealand, og når vi er i kirken på søndager, så er det hverdag i Sydney og Brisbane, sa Samoas statsminister, Tuilaepa Sailele Malielegaoi, til BBC.

Fram til 1982 lå Samoa og Amerikanske Samoa på vestsiden av datolinjen. På grunn av handel med USA og Europa valgte de da å flytte til østsiden av datolinjen, hvor de er fram til slutten av desember.

Turisme Etter hoppet vil datolinjen gå mellom Amerikansk Samoa og Samoa. Statsministeren mener at dette kan gjøre øyene mer spennende for turister.

- Du kan ha to bursdager, to bryllup, to jubileum på samme dato, men forskjellige dager, med bare en times flytur, sa Tuilaepa i følge Fox News.Samoa ligger omtrent midt i mellom New Zealand og Hawaii, og har omtrent 180 000 innbyggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer