Sampson skar av armen med lommekniv

Ble sittende fast i brennende skurtresker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sampson Parker fra South Carolina ble tvunget til å skjære av sin egen arm med lommekniv da han ble sittende fast i skurtreskeren sin og den begynte å brenne, melder MSNBC.com.

På kne

Deltidsbonden og ingeniøren prøvde å få løs et kornstrå fra de roterende rullene på den rustne skurtreskeren da hansken ble sittende fast bare centimeter fra rullene. Parker ble stående på kne med hånda inni maskinen.

- Jo mer jeg prøvde å dra hånda ut, desto lenger inn gikk den, forteller trebarnsfaren, som ropte om hjelp. Men ingen kom.

- Jeg ville trolig ha besvimt før noen dukket opp, sier bonden.

Skar av fingrene

Etter en time klarte Parker å stoppe rullene ved å putte ei metallstang inni maskineriet og begynte å skjære av fingrene av den nå følelsesløse hånda med lommekniven.

Men en gnist fra metallstanga i maskineriet utløste en brann i skurtreskeren, og flammene spredte seg etter hvert til gresset rundt ham.

- Huden min begynte å smelte, den bare dryppet fra armen som plastikk, sier bonden, som bare så én måte å redde livet på: Han måtte bruke lommekniven på armen

- Jeg sa til meg selv: «Jeg skal ikke dø her», og kjørte kniven inn i armen. Jeg kunne føle nervene mens jeg skar.

Brakk armbeinet

Da han hadde skåret inn til beinet, lot han seg falle til bakken, slik at beinet brakk av under vekta av kroppen. Akkurat samtidig som det ene dekket på skurtreskeren eksploderte og sendte ham flere meter unna.

Kraftig forbrent og i sjokk klarte Parker å kjøre til innkjørselen til huset, der brannmann Doug Spinks oppdaget den hardt skadde mannen. Han forbandt sårene og ringte etter hjelp.

Over to måneder etter hendelsen, som skjedde 11. september, er Parker på bedringens vei og har bestemt seg for å beholde skurtreskeren, som han nå mener seg «forsont med».

- Det var ikke skurtreskerens feil, det var jeg som var uforsiktig, forteller deltidsbonden, som attpåtil mener brannen reddet livet hans, fordi han ellers ville besvimt mens han skar gjennom armen.

- Jeg gikk ned hit og ba en bønn, med Gud og skurtreskeren og meg selv. Gjorde det lettere. Sluttet fred med den, sier Sampson Parker.

IKKE BITTER: Sampson Parker har forsont seg med den nå utbrente skurtreskeren.
AMPUTERT: Sampson Parker skulle egentlig bare skjære av fingrene for å komme seg løs, men da skurtreskeren begynte å brenne, ble han tvunget til å bruke lommekniven på armen i stedet.