Samstemt nei fra Lofoten til konsekvensutredning

Alle kommunene i Lofoten er imot en konsekvensutredning for Lofoten, Vesterålen og Senja. 

SNUDDE: Kommunestyret i Vågan snudde i spørsmålet om konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja da spørsmålet ble tatt opp mandag. Her flankerer Vågan-ordfører Eivind Holst (H) (til høyre), Kjell Børge Freiberg (Frp) og statsminister Erna Solberg (H). Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
SNUDDE: Kommunestyret i Vågan snudde i spørsmålet om konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja da spørsmålet ble tatt opp mandag. Her flankerer Vågan-ordfører Eivind Holst (H) (til høyre), Kjell Børge Freiberg (Frp) og statsminister Erna Solberg (H). Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er klart etter at kommunestyret i Vågan snudde i spørsmålet om utredning da det ble tatt opp mandag.

Etter en lengre debatt ble et fellesforslag fra Venstre, Rødt og SV vedtatt med 19 mot 10 stemmer, skriver Lofotposten.

Et forslag fra ordfører Eivind Holst (H) om å si ja falt.

– Det beste alternativet er å si ja til en konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Det vil skape utvikling, sa Holst.

Forslaget la opp til at kommunen i forkant av et eventuelt endelig vedtak skulle få anledning til å uttale seg og få alle forhold på bordet. Men mange gikk på talerstolen med argumenter mot.

– Konsekvensutredning er en åpningsprosess. Vi har kunnskap i bøtter og spann. Det er vanvittige mengder med rapporter som er skrevet siden 2000, og det er brukt over en milliard kroner på kunnskapsinnhenting, sa Gaute Wahl (V) som la fram fellesforslaget.

SV-leder Audun Lysbakken sier en kommentar til NTB at han håper Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ta det tydelige signalet, legge saken død og i stedet satse på fornybare arbeidsplasser i nord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer