Tilbakekaller telefoner

Samsung ber folk slutte å bruke toppmodellen

Samsung oppfordrer forbrukere verden over om å slutte å bruke telefonen Galaxy Note 7 umiddelbart og bytte den ut så fort som mulig, etter enda flere rapporter om at telefonen har tatt fyr.

EKSPLODERER: Samsung ber folk om å slutte å bruke toppmodellen deres, Galaxy Note 7, etter meldinger om telefoner som har eksplodert og tatt fyr. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo
EKSPLODERER: Samsung ber folk om å slutte å bruke toppmodellen deres, Galaxy Note 7, etter meldinger om telefoner som har eksplodert og tatt fyr. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De siste dagene har flere flyselskaper bedt reisende om å skru av telefonen og ikke lade den under flyturer.

De 2,5 millioner Note 7-telefonene som er blitt solgt så langt ble i forrige uke tilbakekalt, men selv etter dette har det kommet nye meldinger om telefoner som har tatt fyr og eksplodert.

Dermed har selskapet sett seg nødt til å være ekstra tydelige i sine formaninger til folk som har kjøpt telefonen.

– Vi ber brukere om å slå av Galaxy Note 7-telefonene sine og levere dem inn så fort som mulig. Vi leverer ut erstatningsmodeller som folk kan bruke under bytteperioden, heter det i en melding fra selskapet.

Samsung planlegger å bytte ut batteriene på alle de 2,5 millioner modellene. Tilbakekallelsen i forrige uke kom bare to uker etter lanseringen. Da var det allerede registrert 35 tilfeller der batterier har eksplodert under lading.

Flyselskapene SAS og Norwegian besluttet i helgen å forby reisende som har telefonen, å bruke den eller lade den ombord. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer