EKSPLODERER: Samsung ber folk om å slutte å bruke toppmodellen deres, Galaxy Note 7, etter meldinger om telefoner som har eksplodert og tatt fyr. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo
EKSPLODERER: Samsung ber folk om å slutte å bruke toppmodellen deres, Galaxy Note 7, etter meldinger om telefoner som har eksplodert og tatt fyr. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji/File PhotoVis mer

Tilbakekaller telefoner

Samsung ber folk slutte å bruke toppmodellen

Samsung oppfordrer forbrukere verden over om å slutte å bruke telefonen Galaxy Note 7 umiddelbart og bytte den ut så fort som mulig, etter enda flere rapporter om at telefonen har tatt fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene har flere flyselskaper bedt reisende om å skru av telefonen og ikke lade den under flyturer.

De 2,5 millioner Note 7-telefonene som er blitt solgt så langt ble i forrige uke tilbakekalt, men selv etter dette har det kommet nye meldinger om telefoner som har tatt fyr og eksplodert.

Dermed har selskapet sett seg nødt til å være ekstra tydelige i sine formaninger til folk som har kjøpt telefonen.

– Vi ber brukere om å slå av Galaxy Note 7-telefonene sine og levere dem inn så fort som mulig. Vi leverer ut erstatningsmodeller som folk kan bruke under bytteperioden, heter det i en melding fra selskapet.

Samsung planlegger å bytte ut batteriene på alle de 2,5 millioner modellene. Tilbakekallelsen i forrige uke kom bare to uker etter lanseringen. Da var det allerede registrert 35 tilfeller der batterier har eksplodert under lading.

Flyselskapene SAS og Norwegian besluttet i helgen å forby reisende som har telefonen, å bruke den eller lade den ombord. (NTB)