Samsung krenket Apple

Samsung må betale erstatning til Apple for å ha herma etter iPhone og iPad.

PLAGIAT:  Samsung Electronics' Galaxy S III, til høyre, og Apples iPhone 4S står utstilt i Seoul i Sør-Korea. En jury bestemte i går at at Samsung har stjålet teknologien Apple har brukt for å lage iPhone and iPad. Foto: AP Photo / Ahn Young-joon / NTB Scanpix
PLAGIAT: Samsung Electronics' Galaxy S III, til høyre, og Apples iPhone 4S står utstilt i Seoul i Sør-Korea. En jury bestemte i går at at Samsung har stjålet teknologien Apple har brukt for å lage iPhone and iPad. Foto: AP Photo / Ahn Young-joon / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En jury i California har bestemt at Samsung må betale Apple 1,05 milliarder dollar for å ha krenket noen av Apples patentrettigheter for smarttelefoner smarttelefoner og nettbrett.

Juryen i San Jose sør for San Francisco har undersøkt 700 klager på patentbrudd fra Apple og kom til at den sørkoreanske elektronikkgiganten har krenket en rekke patenter.

Apple, som beskyldte Samsung for å ha kopiert bedriftens iPhones og iPads altfor med sine Galaxy-produkter, krevde en erstatning på 2,75 milliarder dollar og fjerning av noen av Samsungs produkter fra amerikanske butikkhyller.

Samsung gikk til motsøksmål mot Apple for å ha kopiert deres patenter på trådløs kommunikasjonsteknologi, men dette søksmålet ble avvist av juryen.

Juryen brukte tre dager på å komme til sin beslutning etter å ha lyttet til en rekke advokater fra begge sider krangle om sju Apple-patenter, fem Samsung-patenter og erstatningskravene. Saken er en av de største patentsakene på flere tiår.

Hardt slag Kjennelsen er et hardt slag for Samsung som ligger på førsteplass i salg av smarttelefoner i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer