Samsung-mobiler tilbakekalles på grunn av eksplosjonsfare

 Samsungs nye Galaxy Note 7-mobiltelefoner blir nå tilbakekalt fra det amerikanske markedet på grunn av risiko for at batteriet kan eksplodere eller ta fyr.

TILBAKEKALLES: Samsung Galaxy Note 7. Foto: Ahn Young-joon, AP / Scanpix
TILBAKEKALLES: Samsung Galaxy Note 7. Foto: Ahn Young-joon, AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Samsung har allerede på frivillig basis begynt å tilbakekalle mobiltelefonene, men amerikanske forbrukermyndigheter har nå gått ut med varsel om formell tilbakekallelse.

Samsungs Note-serie er konsernets dyreste, og det har vært høy etterspørsel etter den nye modellen. Tidspunktet kunne neppe ha vært verre for det sørkoreanske konsernet, siden den formelle tilbakekallelsen kommer samtidig som California-baserte Apple lanserer sin nye iPhone-serie.

Samsung opplyser at konsernet har kunnet bekrefte noen titall tilfeller der det har vært feil ved batteriet, og viser til at det er solgt 2,5 millioner eksemplarer av telefonen.

Samsung har lovet å erstatte modeller som er blitt solgt, med nye, men denne løsningen er foreløpig lagt på hold i påvente av at forbrukermyndigheter har vurdert situasjonen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer