SYK: Lee Kun-hee ble fraktet til sykehus i all hast da han viste symptomer på hjertesvikt. Han skal nå være på bedringens vei, melder Samsung. Arkivfoto: REUTERS/Steve Marcus/NTB Scanpix
SYK: Lee Kun-hee ble fraktet til sykehus i all hast da han viste symptomer på hjertesvikt. Han skal nå være på bedringens vei, melder Samsung. Arkivfoto: REUTERS/Steve Marcus/NTB ScanpixVis mer

Samsung-sjef hjerteoperert i all hast

En av verdens rikeste, og mektigste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefen i Samsung-gruppen ble operert i all hast søndag etter at han fikk symptomer på hjertesvikt.

72 år gamle Lee Kun-hee ble lagt inn på sykehus i Seoul lørdag med pustevansker. Han viste klare symptomer på hjertesvikt, og ble flyttet videre til Samsung-sykehuset i den sørkoreanske hovedstaden. Der ble han behandlet for «akutt hjerteinfarkt».

- Tilstanden er stabil og han er nå i rekonvalesens etter å ha blitt operert, heter det i en uttalelse fra sykehuset.

Lee er Sør-Koreas rikeste mann, og familien hans kontrollerer fortsatt det enorme konsernet, som gjennom en rekke under- og datterselskap er involvert i alt fra å lage avansert elektronikk og medisinsk utstyr til å drive skipsverft, forsikringsselskap og fornøyelsesparker.

Under Lees ledelse har selskapet vokst seg til å bli verdens største produsent av mobiltelefoner og mikrochips. Han får mesteparten av æren for at selskapet, som ble grunnlagt av faren hans i 1938, er blitt Sør-Koreas største selskap og en internasjonal gigant.

72-åringen gikk av som styreformann i Samsung-gruppen i 2008, men praksis er det fortsatt han som styrer hele konsernet. Han er fortsatt styreformann i Samsungs elektronikkdivisjon.

Lee har lenge hatt komplikasjoner etter en omfattende lungeoperasjon på 90-tallet.
(NTB)