Samtalen mellom politiet og Peter Mangs før pågripelsen avspilt i retten

«Lasermannen 2» står tiltalt for 3 drap og 12 drapsforsøk.

TILTALT:
Peter Mangs (i midten) tar plass i rettssalen ved åpningen av drapssaken i Malmø mandag.
Foto: Stig Åke Jønsson / NTB scanpix
TILTALT: Peter Mangs (i midten) tar plass i rettssalen ved åpningen av drapssaken i Malmø mandag. Foto: Stig Åke Jønsson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I ly av kveldsmørket plukket gjerningsmannen ut sine ofre, løftet skytevåpenet og trakk av. Alle ofrene hadde en ting til felles, med unntak av én. De hadde innvandrerbakgrunn.

De to første drapene Mangs er tiltalt for fant sted allerede sommeren 2003, da to menn på 66 og 23 år ble drept med få ukers mellomrom.

Det tredje drapet skjedde i oktober 2009 da en 20 år gammel etnisk svensk kvinne ble skutt og drept mens hun satt sammen med en venn i en bil. Vennen, som har innvandrerbakgrunn, ble også truffet. Han overlevde, men ble alvorlig såret.

Senere plukket han ut tilfeldige mennesker blant annet på en bussholdeplass og et gatekjøkken. Det var kun tilfeldigheter som gjorde at drapsforsøkene ikke endte i drap.

«Lasermannen 2» Han har uoffisielt fått tilnavnet «Lasermannen 2» etter at drapene han er tiltalt for ligner veldig på drapene som ble utført av den originale «Lasermannen».

I dag er første dagen av rettssaken mot den såkalte «Lasermannen 2». I Sverige er det stor mediedekning av saken og stor interesse. Det er også et enorm sikkerhetsopplegg rundt Mangs. Han sitter adskilt fra de andre aktørene i saken, bak et skuddsikkert glass. Det er også en streng sikkerhetskontroll alle må gjennom før de kommer inn i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer