Samtalen som fikk Aslak Nore til å eksplodere

«Gå hjem, vi er lurt alle sammen», sa Morgenbladets journalist før han ble overfalt på Litteraturhuset.

- OVERRASKET: Morgenbladet-journalist og forfatter Simen Sætre sier spørsmålstillingen var tøff, men at han var overrasket da Aslak Nore gikk til fysisk angrep på ham på Litteraturhuset i kveld. Foto: NINA HANSEN
- OVERRASKET: Morgenbladet-journalist og forfatter Simen Sætre sier spørsmålstillingen var tøff, men at han var overrasket da Aslak Nore gikk til fysisk angrep på ham på Litteraturhuset i kveld. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Forfatter og hissigpropp Aslak Nore beklager sterkt at han slo Morgenbladet-journalist Simen Sætre i ansiktet etter et debattmøte på Litteraturhuset i kveld, men beskriver samtidig Sætres spørsmålsstilling som «ren mobbing» og arrangementet som «en skandale».

- Jeg ble veldig oppskaket av en del av spørsmålene som kom. Jeg ga ham et klaps. Jeg beklager det. Det skjedde i kampens hete, sa Nore til Dagbladet like etter hendelsen.

I boka «Ekstremistan» skisserer Nore en flerkulturell virkelighet som utfordrer grunnpilarene i det sosialdemokratiske Norge. Men det var trolig diskusjoner rundt forfatteren som person, «kjendis» og pr-strateg som provoserte ham mest i kveld.

Blant annet konstaterte Sætre at det store spørsmålet var hvordan Nore klarer å få så mye oppmerksomhet rundt bøkene sine, og at det er flere avissider om Aslak Nore enn det er sider i den siste boka hans.

- Bare tullEtter det Dagbladet forstår var det særlig en vending etter rundt 25 minutter som fikk både forfatteren og deler av publikum til å reagere.- Vi snakker om en bok som ut fra språklige kriterier er middelmådig. Du har lurt mine kolleger til å tro at dette er en viktig bok som skulle komme, som gjorde at mine redaktører satte opp dette intervjuet, sa Sætre i passasjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer