- Samtalene er fulle av misforståelser og uenigheter

Russlands president Vladimir Putin møtte fredag morgen sin ukrainske kollega Petro Porosjenko.

KONSTRUKTIVE SAMTALER: Putin og Porosjenko er i den italienske byen Milano i forbindelse med toppmøtet mellom asiatiske og europeiske land (ASEM). Bildet viser de to statslederne før møtet fredag morgen. Foto: Daniel Dal Zennaro/Reuters/NTB scanpix
KONSTRUKTIVE SAMTALER: Putin og Porosjenko er i den italienske byen Milano i forbindelse med toppmøtet mellom asiatiske og europeiske land (ASEM). Bildet viser de to statslederne før møtet fredag morgen. Foto: Daniel Dal Zennaro/Reuters/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Putin og Porosjenko er i Milano, på toppmøtet mellom asiatiske og europeiske land (ASEM). Vestlige ledere sier samtalene mellom de to var konstruktive, men Kreml toner ned framgangen.

- Det var bra, det var positivt, sa en smilende Putin etter morgenmøtet der han og Porosjenko diskuterte konflikten som fortsatt herjer Øst-Ukraina.

Også Tysklands statsminister Angela Merkel, Frankrikes president François Hollande, Storbritannias statsminister David Cameron og EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso deltok på møtet, som ble ledet av Italias statsminister Matteo Renzi.

- Vurderer droneovervåking Selv om det fortsatt er betydelig uenighet mellom statslederne, var samtalene «konstruktive», ifølge Renzi.

Putin sa på møtet at han ikke ønsker et splittet Ukraina eller en fastfrosset konflikt, ifølge Cameron.

NATO og Ukraina har gjentatte ganger anklaget Russland for å ha sendt soldater og militært utstyr til separatistene i Øst-Ukraina, noe Moskva avviser.

Ifølge Renzi vurderer Putin og Porosjenko nå et konkret fransk forslag om å bruke droner til å overvåke grensen mellom landene, ifølge Renzi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer