Samtalene om fredsprosessen fortsetter

Forsøkene på å få framgang i forhandlingene mellom israelere og palestinere fortsatte ut over ettermiddagen i dag på Holmenkollen Park Hotel i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Samtalene i formiddag har vært positive og nyttige. Vi kommer til å fortsette nå for å se om vi kan overvinne gjenstående problemer, sa USAs Midtøsten-utsending Dennis Ross til NTB i ettermiddag.

  Partene tok en pause i grålysningen i dag, men var i gang igjen allerede kl. 08. Dennis Ross hadde et eget møte med Yasser Arafat før den palestinske presidenten forlot landet ved 11-tida.

På ubestemt tid

Etter det NTB forstår pågikk det i formiddagstimene et amerikansk-norsk samarbeid for å bringe de to partene videre på veien mot en løsning av de fastlåste forhandlingene om videre israelsk tilbaketrekning fra Vestbredden.

  - Samtalene kommer etter alt å dømme til å fortsette, men det er for tidlig å si om det blir her i Oslo eller et annet sted. Vi er inne i en fase hvor alt er uforutsigbart, opplyste en kilde til NTB.

  Det var tidlig på ettermiddagen uvisst hvor lenge forhandlingene i Oslo ville fortsette.

  Både Dennis Ross, palestinernes forhandlingsleder Abu Ala og Meir Sheetrit, parlamentarisk leder for den israelske regjeringskoalisjonen, var fortsatt i Oslo, sammen med andre sentrale aktører i Midtøsten-prosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer