Samtaler inn i morgentimene

Partene i Oslo-streiken har møttes i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene i Oslo-streiken fortsetter samtalene torsdag morgen.

Oslo kommune og Unio Oslo var i dialog gjennom hele natten til torsdag. I hovedstaden er det fortsatt streik for blant annet førskolelærere, sykepleiere og fysioterapeuter, selv om fagforeningskollegene i KS-området avblåste streiken onsdag.

Hele natten


- Samtalene fortsetter. Vi har vært i dialog gjennom hele natten, sier finansbyråd Stian Berger Røsland (H) til NTB ved 5.15-tiden torsdag morgen.

Han vil ikke si om eller når partene kan sette seg ned for formelt å gjenåpne mekling.

- Det er jo det som er målet. Men fortsatt er det kun samtaler som finner sted, sier Berger Røsland som verken vil kommentere innhold eller tone i samtalene.


Mange parter
Tidligere natt til torsdag sa meklingsmann Geir Engebretsen at han ikke våget å spå noe om fremdriften.

- Vi må ta den tiden vi trenger. Det er mange parter i dette oppgjøret, og jeg ser ikke for meg at partenes kontakt vil føre til enighet uten at vi går veien via mekling. Så langt har jeg hatt lite å gjøre, og det er altså fortsatt streik i Oslo, sier Engebretsen.


Uforminsket styrke


Det var Engebretsen som tok initiativ til å etablere kontakt onsdag, etter at det ble løsning mellom Unio og KS. Men siden Unio Oslo og Oslo kommune er eget tariffområde, fortsetter streiken i hovedstaden med uforminsket styrke.

Unio har varslet at ytterligere 427 arbeidstakere tas ut i streik fra torsdag morgen, og da vil i alt 1.500 Unio-organiserte i Oslo ha lagt ned arbeidet.

(NTB)

BARE UNIO OSLO IGJEN: Her går de streikende i Unio i tog i Oslo. Onsdag endte streiken i de andre kommunene, i Oslo har nå partene kontakt med hverandre. Foto: SCANPIX
BARE UNIO OSLO IGJEN: Her går de streikende i Unio i tog i Oslo. Onsdag endte streiken i de andre kommunene, i Oslo har nå partene kontakt med hverandre. Foto: SCANPIX Vis mer
Samtaler inn i morgentimene