Samtlige av Chiles biskoper tilbyr seg å gå av etter overgrepsskandale

Samtlige 31 aktive biskoper i Chile sier de er villige til å gå av i kjølvannet av en overgrepsskandale som har blitt skjøvet under teppet i lang tid.

Luis Fernando Ramos Perez og Juan Ignacio Gonzalez, begge medlemmer av Chiles biskopkonferanse, etter et krisemøte med Pave Frans i Vatikanet fredag. Foto: AP / NTB scanpix.
Luis Fernando Ramos Perez og Juan Ignacio Gonzalez, begge medlemmer av Chiles biskopkonferanse, etter et krisemøte med Pave Frans i Vatikanet fredag. Foto: AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I tillegg til de 31 aktive i Chile har også tre pensjonerte biskoper i Roma signert et dokument der de tilbyr å trekke seg, og dermed lagt sine skjebner i pavens hender.

Pave Frans kan nå velge om han vil akseptere oppsigelsene enkeltvis, avvise dem, eller utsette å ta en beslutning.

Kunngjøringen kom ved avslutningen av et krisemøte fredag mellom pave Frans og den nasjonale biskopkonferansen i Chile. Den markerte det første kjente tilfellet i historien av at et helt nasjonalt korps av biskoper tilbyr å trekke seg samtidig, noe som illustrerer hvor ødeleggende overgrepsskandalen i den katolske kirken har vært både for Chile og andre land.

Krav om at kirkeledere burde trekke seg kom etter hvert som detaljene fra en 2.300 sider lang granskningsrapport fra Vatikanet begynte å lekke tidlig fredag forrige uke.

Pave Frans anklaget biskopene for å ødelegge bevis for seksualforbrytelser, forsøke å presse etterforskere til å komme med mildere siktelser, og «grov forsømmelse» i oppdraget med å beskytte barn fra pedofile prester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer