Drama før riksrettssaken:

Samtlige forsvarere trekker seg fra Trumps forsvarsteam

Ei drøy uke før riksrettssaken mot USAs avgåtte president Donald Trump, melder flere amerikanske medier at forsvarsteamet hans har gått opp i røyk.

FRAFALL: Før riksrettssaken mot Trump starter den andre uken i februar, kommer det meldinger om at samtlige i forsvarsteamet hans trekker seg. Foto: Al Drago / Reuters / NTB
FRAFALL: Før riksrettssaken mot Trump starter den andre uken i februar, kommer det meldinger om at samtlige i forsvarsteamet hans trekker seg. Foto: Al Drago / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag norsk tid kom de første meldingene om dramaet som utspiller seg kort tid før riksrettssaken mot Trump.

To av Trumps fremste advokater i forsvarsteamet, Butch Bowers og Deborah Barbier, trekker seg, meldte CNN.

Nå har samtlige advokater i den avgåtte presidentens forsvarsteam trukket seg, melder CNN, NBC News og AP.

Bowers og Barbier, begge advokater fra South Carolina, trekker seg fra forsvarsteamet etter en «felles avgjørelse» som skyldes «uenighet om hvordan saken skal bygges opp».

Det er ukjent hvorfor Johnny Gasser og Greg Harris, også advokater fra South Carolina, og Josh Howard fra North Carolina trekker seg.

Økt usikkerhet

Riksrettssaken skal etter planen starte den andre uka i februar. Frafallene skaper dermed økt usikkerhet om sammensetningen og strategien til forsvarsteamet til Trump.

En kilde med kjennskap til endringene sier at Trump ba forsvarerne angripe riksrettssaken med de udokumenterte påstandene om valgfusk i presidentvalget, i stedet for å fokusere på selve lovligheten av å stille en avgått president for riksrett, skriver CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer