Ingen av de tiltalte i Sør-Østerdals tingrett sa seg skyldige i å ha organisert en ulovlig ulvejakt. Her er politiadvokat Inge Svae-Grotli (th)  under rettssaken der seks menn er tiltalt for ulovlig ulvejakt.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Ingen av de tiltalte i Sør-Østerdals tingrett sa seg skyldige i å ha organisert en ulovlig ulvejakt. Her er politiadvokat Inge Svae-Grotli (th) under rettssaken der seks menn er tiltalt for ulovlig ulvejakt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Samtlige nektet for ulovlig ulvejakt i Elverum

Seks menn tiltalt for å ha jaktet ulv i fredet sone

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de seks tiltalte i ulvesaken på Elverum erklærte seg skyldige etter tiltalen om ulovlig ulvejakt da saken startet i Sør-Østerdal tingrett. Økokrim har tatt ut tiltale om organisert kriminalitet mot mennene.

Sorenskriver Nils Dalseide satte retten like over klokka 10. Rettssalen var da fullsatt av presse og jaktinteresserte.

De neste to ukene vil statsadvokat Tarjei Istad fra Økokrim sammen med et helt lag av eksperter gjøre sitt for å overbevise domstolen om at de seks tiltalte på organisert måte har planlagt og forsøkt å drepe ulv i fredningssonen.

Økokrim hadde i flere år etterforsket et jegermiljø da de i april i fjor gikk til pågripelse av tolv personer. Etter at siktelsene er blitt frafalt for enkelte, mens andre har får avgjort sine forhold i egne rettssaker, er det nå hovedsaken som starter i Sør-Østerdal tingrett.

Samtlige av de tiltalte nektet skyld etter at tiltalen var lest opp.
(NTB)