Samtykker til videre fengsling til tross for nødvergepåstand

Siktede (19) i Geir Stene-drapet.

ØNSKET TIPS: Drapet på Geir Stene var uoppklart i nesten en måned til den nå siktede 19-åringen meldte seg for politiet. Nå mener politiet at han drepte ham. 19-åringen selv mener han handlet i nødverge. Foto: Morten Holm / SCANPIX
ØNSKET TIPS: Drapet på Geir Stene var uoppklart i nesten en måned til den nå siktede 19-åringen meldte seg for politiet. Nå mener politiet at han drepte ham. 19-åringen selv mener han handlet i nødverge. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 19-åringen som er siktet for å ha brutalt knivstukket og drept Geir Stene (48), ble i dag varetektsfengslet for fire nye uker i Oslo tingrett.

Han mener at han handlet i nødverge da han i slutten av januar i år knivstakk Geir Stene veldig mange ganger i Stenes leilighet på Haugenstua i Oslo.

Siktede erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld etter siktelsen om drap. I politiavhør har han forklart at han følte seg truet da Stene kom angripende mot ham med en kniv. Ytterdøra var låst med sikkerhetslås og at han ikke hadde annet valg enn å angripe tilbake, har han forklart.

SnuddeTil tross for nødvergepåstanden samtykket 19-åringen til videre varetektsfengsling i dag. Et samtykke som var svært overraskende for politiet.

- Signalene i forkant var at han ville motsette seg videre fengsling. At han nå varetektsfengsles i fire nye uker er viktig for oss for den videre etterforskningen, sier politiadvokat Kari Kirkhorn i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Mannen samtykket til fire uker i varetekt, hvor to av ukene blir underlagt brev- og besøkskontroll. Han får samtidig lov til å få kontrollerte besøk av sin nærmeste familie i fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer