ØNSKET TIPS: Drapet på Geir Stene var uoppklart i nesten en måned til den nå siktede 19-åringen meldte seg for politiet. Nå mener politiet at han drepte ham. 19-åringen selv mener han handlet i nødverge. Foto: Morten Holm / SCANPIX
ØNSKET TIPS: Drapet på Geir Stene var uoppklart i nesten en måned til den nå siktede 19-åringen meldte seg for politiet. Nå mener politiet at han drepte ham. 19-åringen selv mener han handlet i nødverge. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Samtykker til videre fengsling til tross for nødvergepåstand

Siktede (19) i Geir Stene-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): 19-åringen som er siktet for å ha brutalt knivstukket og drept Geir Stene (48), ble i dag varetektsfengslet for fire nye uker i Oslo tingrett.

Han mener at han handlet i nødverge da han i slutten av januar i år knivstakk Geir Stene veldig mange ganger i Stenes leilighet på Haugenstua i Oslo.

Siktede erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld etter siktelsen om drap. I politiavhør har han forklart at han følte seg truet da Stene kom angripende mot ham med en kniv. Ytterdøra var låst med sikkerhetslås og at han ikke hadde annet valg enn å angripe tilbake, har han forklart.

Snudde
Til tross for nødvergepåstanden samtykket 19-åringen til videre varetektsfengsling i dag. Et samtykke som var svært overraskende for politiet.

- Signalene i forkant var at han ville motsette seg videre fengsling. At han nå varetektsfengsles i fire nye uker er viktig for oss for den videre etterforskningen, sier politiadvokat Kari Kirkhorn i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Mannen samtykket til fire uker i varetekt, hvor to av ukene blir underlagt brev- og besøkskontroll. Han får samtidig lov til å få kontrollerte besøk av sin nærmeste familie i fengsel.

Dagbladet.no var i går ettermiddag i kontakt med 19-åringens forsvarer, advokat Eric Lindset hos advokatfirmaet Elden.

- Han vil ikke samtykke til videre fengsling. Det henger sammen med at han ikke erkjenner straffskyld, sa Lindset i går.

Leter etter oppholdssted
I dag snudde altså siktede på det synet. Forsvareren ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for dette.

- Jeg har ingen kommentar i forbindelse med dagens fengsling, sier Lindset til Dagbladet.no.

Ifølge fengslingskjennelsen er nå politiet opptatt av hva siktede foretok seg i tidsperioden mellom det de mener er en drapshandling og dagen han meldte seg for politiet 27. februar i år.

- Politiet ønsker å finne ut hvor han bodde etter drapet, heter det i kjennelsen som ble lest opp i Oslo tingrett i dag.